Шоколадово-бананов хляб

11 юни 2015 | 18:08 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 чаша масло, размекнато
2 чаши захар
4 яйца
6 банана, пюрирани
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
3 чаши брашно
2 чаени лъжички сода за хляб
¼ чаша неподсладено какао на прах
1 чаша заквасена сметана
1 чаша готварски шоколад на парченца
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тавичка или форма за печене с твърдо масло. Оставете настрани.

В голяма купа смесете маслото, захарта и яйцата. Разбъркайте. След това добавете пюрето от банани и ванилията. Отново разбъркайте с миксер.

Пресейте брашното, содата и какаото. Разбъркайте добре. Смесете заквасената сметана и парченцата шоколад. Смесете сухите съставки със сместа с яйцата и захарта. Накрая добавете сместа със сметаната и шоколада. Разбъркайте с лъжица.

Изсипете сместа в подготвената форма за печене. Печете в предварително загрята фурна за 60 минути или до готовност (клечката за зъби не трябва да лепи).

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай