Меню

Коледни канелени сладки

26 декември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаши брашно
¼ чаена лъжичка сода за хляб
¼ чаена лъжичка сол
½ чаша масло
¼ чаша бяла захар + ½ чаша
¾ чаша кафява захар
1 яйце
1 чаена лъжичка течна ванилия
2 и ½ супени лъжици канела
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното, содата и солта. Заделете ги настрана.

В купа смесете маслото, предварително размекнато на стайна температура с ¼ чаша бяла захар и кафявата захар. Разбъркайте и добавете яйцето и ванилията. Бъркайте още веднъж. След което добавете сухите съставки, които сте заделили настрана.

Омесете тесто, което разделете на 3 части. Разточете всяко топче тесто, завийте ги с опаковъчно фолио и сложете в хладилник за няколко часа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете ½ чаша бяла захар с канелата. Разбъркайте, за да се смесят добре сухите съставки. Ако ви е по-удобно пресейте ги в купичка за поръсване.

От тестото изрежете кръгли формички с помощта на гърлото на обикновена стъклена чаша. Подредете сладките върху лист хартия за печене в тавичка. Поръсете всяка сладка със захар и канела.

Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Охладете напълно преди консумация. Тези коледни сладки са трайни и могат да се съхраняват до 2 седмици в стъклен буркан с капак.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай