Семейство

6 неща, които всяка снаха иска да каже на свекърва си

10.10.2011г. / 23 15ч.
Аз жената
6 неща, които всяка снаха иска да каже на свекърва си

Отношенията между снаха и свекърва са меко казано сложни. Има различни теории как трябва да се държи снахата – да си мълчи, да гледа философски на нещата или да казва какво мисли. Със сигурност ви се е искало да кажете някое от следните изречения:

\n

1. Довери ми се, че знам как да възпитам децата си.
Темата за децата, възпитанието и дисциплината бързо може да се превърне в бойно поле. Ако чуете коментари по този повод, първо се опитайте да подходите неутрално и кажете „Децата така са добре“ или „Ние сме решили да ги възпитаваме така“.

\n

2. Не идвай вкъщи, освен ако не се обадиш предварително.
Деликатна ситуация, в която най-добре е мъжът ви да е активен. Нека той да говори с майка си за това – от неговата уста ще бъде като съвет, но от вашата ще звучи като смъртна обида.

\n

3. Не се меси в моето домакинство.
Свекърва ви си мисли, че ви помага като върши вместо вас някои домакински работи, разбира се, без да ви пита за това. За вас обаче това е знак, че сте лоша домакиня и тя очевидно мисли, че не можете да се справите сама. Просто кажете „На нас така ни харесва у дома“. Ако коментарите станат твърде заядливи, отговорете с „Ще съм ти благодарна, ако не правиш забележки за това“. Последното ще има по-силен ефект, ако го каже сина й.

\n

4. Спри да ме сравняваш с бившата му жена.
Споменаването на предишната му приятелка или съпруга е неприятно, но ако сте сигурна в любовта на мъжа си, би трябвало да ви минава през едното ухо и да излиза през другото. Ако обаче коментарите остават по средата и това ви трови живота, помолете мъжа си да поговори насаме с родителите си и да им каже ясно, че това е неуместно.

\n

5. Не ме карай да се чувствам виновна, че съм работеща майка.
Майките, които работят се чувстват виновни, че не са до децата си, но когато баба им каже, че това наранява внучетата вече е прекалено. Може би свекърва ви прави такива коментари, защото самата тя се е чувствала нещастна да си стои с децата вкъщи и ревнува вашата кариера, а може и наистина да мисли, че вашият избор не е добър за децата. Независимо какви подбуди има е добре да й кажете как се чувствате. Кажете нещо просто като „Уважавам твоя избор, но този е мой“ и акцентирайте върху позитивите от работата си – децата стават по-самостоятелни, а вие можете да заделите пари за частни уроци.

\n

6. Държиш се със сина си като с малко момченце.
Трудно е за модерна и независима съвременна жена да гледа как майката на мъжа й го глези. Оставете я да пърха около него, но с една твърда уговорка – това да се случва само в нейния дом. Във вашия не може да му глади ризите или пък да му готви любимите манджи.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
druga snaha ( преди 11 години )
vsichki problemi mejdu snahi i svekurvi idvat spored mene tochno, zashtoto svekurvite NE uvajavat pravoto na vseki chovek da e razlichen, t.e. i pravoto na snahata da e kakvato e.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Уместно ( преди 11 години )
Не можахте да ги разделите тези мъже, ей!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Само неуместни писан ( преди 11 години )
Не се заяждайте с жените, които от сърце ще ви помогнат ,когато имате нужда. Те не са добри само когато са дойни крави. Отгледали и възпитали са човека когото обичате - значи не са чак толкова големи ***. И последно - както вие имате майки така и мъжът ви не го е снесла гарга !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
снаха ( преди 11 години )
бъдете дипломатични със свекървите си. грозно е да се карате, все пак сте роднини и мъжът ви е свързан с майка си, макар и пораснал. зачитайте правото на всеки човек да е различен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар