Семейство

Картички за Баба Марта

24.02.2012г. / 19 59ч.
Вергиния Генова
Картички за Баба Марта

Ето още едно съвсем семпло предложение за отбелязване на Първи мартпървомартенски картички. Малко хора подаряват картички, но пък е добър начин да поздравите повече хора на веднъж – като например хората в някой офис, с който работите. Пращайки им картичка няма опасност да пренебрегнете някой служител. Може да поздравите хората в любимия магазин, от който пазарувате, роднини, учители, приятели, шефа.

Особено шефа – вместо да се чудите дали би окачил тази или онази мартеница – картичката е достатъчен знак за уважение и може да стои на бюрото.
В зависимост от възможностите си може да изработите всевъзможни картички – важното е да са в бяло и червено, да носят усещане за пролет и възраждане. Може да използвате бели и червени конци, да избродирате нещо, да апликирате или да рисувате.

Тази година аз реших да рециклирам. Още от Нова година си харесах две опаковки от Бейлис и от парфюм – червена и бяла (приличат на велур). И ето, че им дойде времето да бъдат използвани – нарязах ги на малки елементи и ги апликирах. Става бързо и лесно. Може да използвате всякаква бяла и червена хартия, филц, плат, картон или велурено блокче, както и всичко оцветено в бяло и червено.
Разбира се, че при повече старание, ентусиазъм и материали, може да се получат и много по-интересни неща. Но пък може да включите децата и заедно да направите картичка за госпожите, за баба и дядо или за когото й да е.

Децата ще се зарадват да направите заедно мартеници или мартеници-картички, защото ще работите в екип и ще може да си говорите, да се забавлявате и да похапнете някоя първомартенска палачинка. След това остава само да напишете хубаво първомартенско пожелание.

Прочетете още:

Коментирай