Семейство

Депресия в бяло – след венчилото, в кухнята на Пепеляшка

Защо булката изпада в депресия след сватбата

24.09.2012г. / 11 58ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сватбата е приказка бяла, в която младоженецът е принц, а вие сте принцеса. Тържеството е луксозно, декорацията – разточителна, менюто – кулинарен шедьовър, емоциите – разточителни в широката гама от истерични сълзи от напрежение до бурни секс страсти в късните часове на нощта. На сутринта се събуждате в кухнята на Пепеляшка. Започва всекидневието ви на омъжена жена.

Сватба по джоба ви

Много сватби днес се вдигат благодарение на кредит от банката. Помислете предварително дали си струва да поканите цялата рода от 3-4 града в България или да спретнете мини тържество с най-близките роднини и приятели. Поговорката „Пито-платено“ не важи, защото 100 души ще пият, а после поне година ще плащате вие. Само кралете могат да си позволят кралска сватба, а вие помислете как да спестите пари от сватбата си.

Меденият месец – определете семейните цели

Освен за любов до полуда, добре е да използвате медения месец/седмица/уикенд за планиране в основни линии на семейното ви близко бъдеще: къде ще живеете, кога да имате деца, продължаване на образованието или други квалификации, купуване на кола и т. н.

Готови за противоречия

Постепенно, често от първия ден след подписването на брачното свидетелство, малките противоречия изпълзяват изпод килима и започват да се намесват в отношенията ви. Вие вече не сте аз и той, а ние. Говорете и обсъждайте и най-малките въпроси, които възникнат. Изоставени и потиснати, те няма да се решат от само себе си, а ще набъбнат до по-големи. Може би ще спорите кой ще готви, ще хвърля кофата с боклука, ще се канят ли гости вкъщи и кога, ще излизате ли поотделно с приятели или винаги заедно, общ семеен бюджет или отделни сметки и т. н.

Запазете личния си живот

Сватбената халка на пръста не означава, че сте завързана с каишка за мъжа си или той за вас. Запазете личните си контакти, приятели и хоби. Щастливият човек прави щастлива и връзката. В противен случай ще развиете комплекс за непълноценен живот, ще сте вечно разочаровани, потиснати, стресирани – а така се стига до болести.

Спазвайте здравословните си навици

Не се поддавайте на уговорките на мъжа ви да ядете каквото той яде. Ако спазвате личен режим на хранене, продължавайте да го правите, дори с цената на двойно готвене. Кой знае – може би ще го заразите и него.

Прочетете още:

Коментирай