Семейство

Изневярата – болезнени истини

Или защо мъжете изневеряват

20.06.2013г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Изневярата е равносилна на измама. Измама към половинката, към самите нас. Изневяра към принципите и обещанията, които си дадохме за вечна любов. Почти всеки от нас се е сблъсквал с нея, ставайки нейна жертва. Жертви сме и в двата случая, независимо дали ние мамим половинката или тя нас.

Свързани статии

Случва се изневярата да започне в една връзка и да продължи през брака. Трудна е за разбиране, особено за жените. Ние почти никога не разбираме защо и какво кара мъжете да изневеряват. „Аз обичам жена си“ изречение, което бихме довършили ние „ но спя с други“ се разминава с логиката.

Но не и с тази на мъжете. Някои от тях смятат, че това е в природата им, и че е съвсем нормално да се случва.

Според експерти обясненията за изневярата всъщност са съвсем прости. Мъжете изневеряват дори когато са щастливи от брака или връзката си. Те все още са влюбени в половинките си, но го правят

Според клинични психолози този момент настъпва, когато двойките се успокояват и започват да правят планове за деца или когато те вече са се появили. Често допускаме децата в семейното легло за по-дълго време. Това също е фактор за изневяра. Липсва романтика, въпреки че се обичаме.

Обикновено мъжете изневеряват с жени, които познават.

Бизнес партньор, колежка, стара приятелка, семейна приятелка, нова приятелка от социалните мрежи.

Мъжете изневеряват, за да спасят брака си.

Не сте разговаряли истински от години. От дълго време спите в отделни спални, защото децата спят с мама в семейното легло. Моментите на интимност са намалели до минимум.

Мъжът има нужда от внимание и съчувствие. Когато децата се задържат дълго време между вас, той започва да се чувства ненужен. Прибавете към това и други битови проблеми и той вече е намерил утеха на друго място, опитвайки се да закърпи вашите отношения.

След изневяра мъжете мразят себе си

Почти винаги усещането, че е предал ценностите надделяват над егото му. Това не означава, че ако разберем за измамата му, трябва да простим. Но е успокояващо, защото и той се чувства зле. :)

След като веднъж е обвинен в предателство, мъжът би могъл да продължи с изневерите.

Не винаги жената има вина за изневярата на половинката си.

Колкото и да е трудно, трябва да признаем, че това е част от характера на половинката ни. Или обичаш аферите, или не.

Проучване на An Indiana University показа, че мъжете и жените изневеряват почти по равно, но различно. Дамите търсят емоционално удовлетворение, докато мъжете в повечето случаи търсят само сексуалното удоволствие.

Когато говорим за изневяра, приемлив вариант няма. Ако все пак се случи да изневерим, но не искаме да прекъснем връзката с половинката си, редно е да го направим така, че никои да не разбира за постъпката ни.

Защото от изневярата боли.

Ако на нас ни изневерят е добре да прегледаме всички причини довели до това действие. И след това да решим дали оставаме или продължаваме, но този път сами.

Коментирай