Семейство

Какви подаръци не се подаряват?

Как с подаръци може да загубите любимия си

02.07.2013г. / 14 21ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Всеки се радва на подаръци, но суеверията могат да ви вгорчат радостта от някои от тях. Какво правим обаче, ако получим такъв подарък? Все пак никой не е длъжен да пуска търсачки за бабешки суеверия. Ама да си признаем го правим – питаме приятелка, питаме Гугъл, все сондираме мнения, да не сбъркаме, да не се изложим.

Свързани статии

Според най-големите суеверия не бива да подарявате:

Ножове – а има толкова хубави и стилни. Да не говорим, че някои мъже са големи колекционери и истински биха се зарадвали на нож. Е, да си го купят сами, вие не бива да рискувате.

Според поверието подаряването на нож предвещава скандали и раздяла. Същото важи и за всякакви други остри предмети като ножици в това число и градински, игли за вратовръзка и т. н. Всъщност аз съм подарявала градински ножици... но явно са доста безобидни, защото и да е имало някой скандал, не е бил чак толкова грандиозен и с толкова големи последствия, че да си спомням. Пък и ми е простено, че тогава хич и не съм се замисляла за аурата на ножиците. Но ако постоянно си мислиш как злокобата ще те настигне – тогава лошо.

Огледало – също не се подарява. Трагедия пълна, ако сте приели огледало като подарък. Направо се чудя вече как съм жива и тук се хващам, че не съм спазила нищо от преданията. Според поверията огледалото помни енергията на първия си притежател, дори само да го е купил за теб и я пренася върху теб, изпива ти силите. Особено лошо е, ако приемете подарък голямо огледало и го сложите в спалнята – ако после имате нехармонични семейни отношения и се стигне до развод – това ще да е причината. Въобще не търсете друга.

Часовник – отмерва времето. Е, нали е часовник!? Всеки сам да си купува, като му трябва да знае колко е часът, иначе е зла поличба, защото бил отмервал времето и до смъртта. Подарявайки часовник, все едно напомняте за този факт и пожелавате скорошна смърт. Ако питате мен този параграф от суеверия трябва да се ъпдейтва и тук да се включат всички електроники – мобилни телефони, таблети, лаптопи и изобщо всички, които показват времето. Понякога пък е изгодно да се позоваваме на суеверията, обяснявайки защо не можем да купим някаква такава джаджа на децата. Но опасността е още по-голяма, че ще ни помислят за напълно изкукуригали.

Кученца, котенца и други домашни любимци – продавайте ги дори на символична цена, иначе животинката ще умре, а вие ще се скарате с този, който ви я е подарил. Това сто процента идва от някой, който е получил нежелано животинче за подарък на детето си и после как да не се скараш с любезния си приятел или роднина, който доволно потрива ръце и суче мустак. Аз от една нежелана риба в буркан, питайте ме сега какъв аквариум имам и как ги сънувам тия риби – болни ли са, защо им е такъв цветът, защо им е дебел коремът, какво е pH на водата, какво искат да ми кажат... Но съм глупава – трябваше още тогава да върна буркана. Една година цял ден държах една водна фея в изправено положение, че имаше необратими проблеми с вестибулацията. Но аз вече имам необратими инвестиции и ангажименти. А нито ловец съм, нито рибар съм… но живинки. Като се зарибиш веднъж все риби гледаш.

Боксерки – мъжът ви дори да ходи гол, не му купувайте. Ако подарите на съпруга си боксерки 100% ще ви зареже. А някои мъже цял живот са свикнали жените им да им подаряват, дали пък затова не изневеряват? Ще се окаже, че суеверията не бива да се пренебрегват.

Перли – и по този параграф пак съм много зле. Така е, като не чета достатъчно женски сайтове и не се интересувам достатъчно – все след дъжд качулка. Но поне вас да ви предупредя – приемете ли перли, много сълзи ви чакат и то заради човека, който ви ги е подарил. Аз така и така ще рева, дайте ги на мен, то се е видяло, тези суеверия край нямат. Блажени са незнаещите, защото няма да се терзаят. Но за ваше съжаление го прочетохте докрай и сега какво ще си правите перлите?

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати