Семейство

5 причини децата да пишат писмо до Дядо Коледа

За да помогнат с планирането на семейния бюджет

04.12.2013г. / 17 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В навечерието на коледните празници всички се вълнуваме – и деца, и възрастни. Ще има ваканция, ще има емоции, ще има елха, празнична трапеза, но най-важното – ще има подаръци! За възрастните може би не е толкова от значение дали ще получат подарък, но писмото до Дядо Коледа с написано желание за мечтания дар е много важен момент за децата.

Ето как детското писмо до Дядо Коледа помага и на деца, и на родители:

1. Помага да планираме бюджета

Знаейки за какъв подарък мечтае нашето дете, това ще ни помогне от по-рано да планираме разходите и да предвидим колко пари ще ни трябват за ценния и така жадуван дар.

2. Мотивира децата да постигнат важни цели

За да получат подаръка от Дядо Коледа, децата знаят, че трябва да са послушни, да внимават в училище, да учат уроците си и да спазват добро поведение.

3. Сплотява детето и родителя

Ако детето помоли родителя да му помогне в написването на писмото до Дядо Коледа, това се превръща в един изключително нежен, семеен момент, който ги сплотява.

4. Помага на детето да се научи да пише

Ако детето реши да го напише само, дори и в присъствието на мама и тати, но собственоръчно, това е добре за уменията му по писане.

5. Сбъдва мечти

И не на последно място по важност, писмото до Дядо Коледа е сред първите доказателства за децата, че мечтите се сбъдват. За нас може и да изглежда маловажно, но в очите на децата това е сбъдната мечта, силно желание, което ще бъде удовлетворено. Незабравим миг от детството, за който ще си спомня през целия си живот!

Всяко дете може да изпрати своето писмо до Дядо Коледа от онлайн формата на детския портал Az-deteto.bg.

Коментирай