Семейство

Играта с храна прави децата по-умни

Как?

12.12.2013г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За много родители храненето на детето е изпълнено с много забавни и цапащи моменти. Ако оставите малките в столчето за хранене с купичка храна пред тях, със сигурност ще опитат от храната, но и задължително ще поиграят с нея.

В скорошно проучване учени откриха, че децата, които си играят с храната са по-умни от останалите, които не правят това.

Проучването е проведено от специалисти в Айова, САЩ, като в тестовете са взели участие деца на 16-месечна възраст. На малките е била дадена няколко вида полутечна храна като пюрета, каши и т. н., които са били назовавани с определени имена. След това същите храни са им били подавани под друга форма.

Свързани статии

Авторите на изследването установили, че 70% от децата, които са учили наименованията на храната играейки, са имали голяма успеваемост при запомняне. Изследването е установило също, че тези деца, които се хранят в детско столче, а не на обикновен стол до масата цапат повече с храната, за разлика от останалите.

Това най-вероятно се дължи на факта, че малките се чувстват по-комфортно в детското си столче. Идеята на учените е да се докаже, че при назоваване на храните и допира им с тях малките ще научат по-бързо наименованията им. Затова не се отказвайте от детското столче и учете с малките докато се хранят.

Коментирай