Семейство

Защо мъжете не слушат, когато половинките им говорят?

Не обичат да получават съвети от жени

15.01.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

В разговорите между мъжа и жената винаги единият говори повече, а другият почти не го слуша. Обикновено ролята на говорещия се заема от дамите, а пасивните слушатели са мъжете. Има много причини, които могат да накарат партньора да ви слуша.

Или пък няма да ви приема на сериозно, в конфликтна ситуация това е вариант за приключване на спора и скандала и т. н. Ето още няколко причини, които донякъде основателно превръщат мъжете в пасивни слушатели, когато половинките им говорят.

Значение

Повечето мъже не осъзнават същността и значението на слушането. И това не е само в зрялата им възраст, но и през детските им години. Като цяло не е в характера на мъжа да бъде добър слушател.

Не са толкова емоционални

Като цяло жените са по-емоционални от мъжете. Когато дамите говорят влагат много емоции, искат да изразят начина, по който се чувстват в момента. Мъжете невинаги успяват да уловят и усетят техните емоции. И именно в тези моменти, в които партньорът не показва по някакъв начин, че е част от разговора, жените мислят, че мъжете не слушат какво им се говори.

Не обичат да бъдат критикувани

Както жените, така и мъжете не обичат да бъдат критикувани, особено от нежния пол. Мъжете не само че отказват да приемат своите неуспехи и слаби моменти, но и не биха искали тези моменти да бъдат критикувани. Ето защо в тези моменти те избягват да слушат партньорките си.

Не обичат да получават съвети от жени

Дори и да имат нужда от корекция, мъжете не биха искали да бъдат наставлявани от жени. Предпочитат да паднат няколко пъти, но да се изправят сами, отколкото да чуят съветите на половинката си. Его!

Много мъже приемат, че ако слушат жените когато им говорят и следват техните съвети, то задължително са загубили своята власт върху нежния пол. За тях е прието те да са говорителите, а не слушателите.

Свързани статии

Партньорките им говорят прекалено много

Често жените имат толкова много за разказване и обясняване: факти, дати, случки, че мъжете губят тънкостите на историята. Ето защо неслушането в тези моменти е като едно малко бягство за тях.

Някои мъже имат по- кратък период, в който могат да концентрират вниманието си

Често мъжете не могат да задържат вниманието си върху това, което една жена разказва прекалено дълго. Малко са мъжете, които търпеливо изслушват половинките си за повече от десет минути.

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
roskata ( преди 10 години )
zashtoto jenata govori na polovina , iska da kaje edno puk spestqva polovinata i 4aka da se setish . a nie tova go mrazim i ne go otrazqvame izobshto. drugo e 4e nemoje da se formulira misulta i govori nesvurzani neshta. i nai ve4e drazneshto e kato iska da obqsni neshto i kazva neshta koito izobshto ne sa vajni za slu4aq i nai nakraq sled 5 min govorene kazva sushtestvenoto ! nie iskame vednaga sushtestvenoto - kratko , to4no i qsno.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Щото жената още не ги е оставила...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар