Семейство

5 съществени грешки, които допускаме по отношение на парите

Управлението на средствата не е лесна задача

28.01.2014г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Много проблеми и раздели се случват заради пари или по-точно поради неправилното им управление. Бракове се разпадат, защото двойките не могат да погасят задълженията си, караниците стават все по-ожесточени и накрая наранените са… всички.

Предлагаме да разгледате някои от най-често срещаните грешки, които хората допускат по отношение на финансите си, за да се предпазите, доколкото това е възможно.

Не взимайте кредитна карта, за която не можете да плащате!

Много хора си мислят, че с нея липсата на средства до заплата ще се закърпи. Опасното тук е, че когато парите не ви стигат за нуждите през месеца, кредитната карта може и да утежни още повече положението ви, тъй като парите от нея не само че трябва да се върнат, но има и лихви. Не го забравяйте!

Приемате веднага първата оферта за заплата

Повече от 90% от жените правят това. Дали от несигурност, дали от неудобство, но когато кандидатстват за нова работа, най-често се съгласяват с предложения размер на заплатата. Така можете да загубите сериозна сума пари. Всичко, което трябва да направите, е да преговаряте. Мислите, че ще ви вземат за надменна или нахална? Възможно е. Но статистиката показва, че хората, дръзнали да преговарят за заплащането си, в повечето случаи са успели.

Свързани статии

Подкрепяте финансово гаджето си

Случва се и това. И в двете посоки, разбира се. Но както и да го погледнете, това си е истинско съзнателно разоряване. Ако приятелят или партньорът ви е без пукната пара и все трябва да го измъквате от кашите му, това не е добре за вашето финансово състояние.

Правите се, че не забелязвате сметки, които не можете да платите

Това може и да ви спечели малко време, но до кога така? Докато някои съдебен изпълнител ви подгони? Опитайте се да въведете ред в плащането на сметките си. Сортирайте ги по дата и разпределете средствата си. Сигурно звучи прекалено идеално, но опитайте, поне до някъде. Може и да подейства.

Карате се за пари

Много от скандалите са заради пари, да. Но това е наистина глупава причина. Ако се обичате, не позволявайте проклетите пари да застанат между вас. Поговорете за стратегия за справяне с този проблем. Управлението на авоарите си е майсторство, което с обсъждане ще усъвършенствате добре!

Коментирай
Здраве и красота