Семейство

Природни методи на лечение на различни заболявания

Като алергии и астма

30.01.2014г. / 16 50ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Хората от векове използват природните начини за лекуване. От както свят светува човечеството се възползва от натуралните средства за облекчаване на страданията, и в това няма нищо лошо. Ако ви е омръзнало да се тъпчете за най-малкото нещо с химически лекарства, които освен оздравителните си съставки, са пълни и с такива, които предизвикват странични действия и допълнителни проблеми, можете да се запознаете с някои домашни натурални начини за лечение.

При тези природни лекове странични ефекти няма и по този начин облекчавате заболяването като не вредите на останалите системи на организма си.

Грижа против стареене на кожата

Кокосово мляко – помага за подобряване блясъка на кожата. Суровото кокосово мляко може да се прилага директно върху кожата на лицето.

Маска от авокадо – то съдържа естествени масла, които възпират стареенето на кожата и я предпазват от изсушаване. Придават по-млад и стегнат вид на кожата. За да направите маска от авокадо е необходимо единствено да го намачкате до получаване на каша, която да нанесете върху кожата си.

Суров картоф – прост и ефективен метод срещу нежелано оцветяване и тъмни петна по кожата на лицето. Втривайте суровия картоф на местата, на които имате засилена пигментация.

Пчелен мед – той е много ефективен в борбата срещу образуването на фини линии около очите. Нанасяйте 3-4 пъти в седмицата около очите – това ще помогне те да изглеждат отпочинали и подмладени.

Алергии

Физиологичен разтвор – за да избегнете приемането на капки за нос, които само пресушават носната лигавица, соленият разтвор е чудесен начин да промиете секретите и да успокоите лигавицата. Смесете една чаена лъжичка сол в половин литър топла вода докато се разтвори напълно. Промийте всяка ноздра по отделно по 2 пъти на ден.

Ментов чай – страдащите от алергии от векове използват този метод. Ментата действа успокояващо на лигавиците на дихателните пътища, като има противовъзпалителен ефект, благодарение на антибактериалните си съставки.

Смесете 50 г сушена мента в 1л вода, оставете да ври за 5 минути. Можете да пиете от отварата, както и да правите инхалация с нея.

Пикантни храни – много хора тушират симптомите на алергични реакции с помощта на люти и пикантни храни. Подходящи са лютите чушки, чесънът, дижонската горчица, както и хрянът.

Астма

Свързани статии

Кафе – кофеинът може да помогне за предотвратяване на астматичните пристъпи. Той притежава успокояващи бронхите ефекти и затова е препоръчително хората, страдащи от астматични пристъпи да приемат по 2-3 чаши кафе на ден, с изключение на децата.

Лук – той е с изразен противовъзпалителен ефект върху организма. Свойствата на лука намаляват стеснението на дихателните пътища и редуцират астматичните пристъпи.

Кисело мляко – съдържанието на витамин В12 в киселото мляко има успокояващо действие. Една чаша кисело мляко на ден внася в организма около 1,5 микрограма витамин В12, който въздейства върху симптомите на астматичните пристъпи.

Коментирай