Семейство

Какво ни пречи по пътя към успеха?

Често това сме самите ние

07.02.2014г. / 09 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Често сме недоволни от живота и работата си, оплакваме се, но не предприемаме стъпки за промяната на този факт. Примирили сме се със сивото колело на ежедневието, което ни върти ден след ден и като че ли стремежите за промяна и успех остават някъде на заден план.

За да бъдем успешни, за да бъдем доволни от себе си, от живота си, от кариерата си, е необходимо да се откажем от някои вредни практики, които ни отдалечават от успеха.

Престанете да си слагате спирачки

За да бъдете успешни, трябва да си поставяте по-често цели сами на себе си. Емоционалното удовлетворение от постигането им е несравнимо усещане! Така тренирате духа и издръжливостта си. Личните рекорди са само началото на успеха.

Помислете върху това какво ви спира да правите крачки напред. И когато откриете какво е то – страх, съмнение в себе си, неувереност или боязливост, направете всичко възможно да го преборите. Никога няма да разберете какво е чувството да си победител, ако не стигнете до финала!

Спрете да си повтаряте „От утре...“

От утре ще започна диета, от утре ще спра да пуша, от утре ще съм по-настоятелна... И така нататък до безкрай. Утре-то стана вчера, дори онзи ден, а вие сте си в същия кръговрат на ежедневието.

Промените се случват от днес! Ако имате идея днес – направете стъпки за реализирането й веднага! Ако ви е трудно да се справите с нещо – поискайте помощ! Направете всичко, което е по силите ви в името на успеха! Но днес!

Престанете да се правите на жертва

Не си мислете, че когато някой ви нагруби или ви забие нож в гърба, вие нямате друг избор освен да ближете раните си. Не! Така действат жертвите в природата, безмълвно преглъщат обидата и се свиват в черупката си.

Така ще се чувствате безполезни за самите себе си. Регресът ще пречи не само на желанието ви за успех, но сигурно ще повлияе и на личното ви щастие. Блокирането на поведението на жертва ще ви помогне да усетите личността си по-силна и способна да се справи с предизвикателствата.

Свързани статии

Спрете да се надявате на нещо, а го поискайте

Много хора знаят, че са способни, доказали са себе си професионално, но нямат самочувствието да поискат онова, което смятат, че заслужават. Много често се случва да очаквате повишение заради специалния си принос в службата и да се надявате да го получите, но то така и да не идва. Поискахте ли го? Осмелихте ли се да заявите, че е добре заслугите ви да бъдат поощрени?

Много често отговорът е не. Тук не става дума да се пазарите постоянно за най-малкото нещо. Никой няма да погледне добре на дребнавостта. Въпросът е по-скоро да показвате, че знаете стойността си и че държите на нея. Така правят истински успешните хора.

Престанете да избягвате възможностите

Устремете се нагоре. Не се поддавайте на страховете, че няма да се справите. Ако продължавате да чакате върховния момент, той може да ви отмине десетки пъти, докато се чудите. Усилената работа по посока на реализирането на идеите и стремежите ни е най-верният път към успеха! Не избягвайте сблъсъците, те дават ценни уроци.

Коментирай
Свободно време