Семейство

7 неща в брака, които мъжете мразят

Задължения и семейни събирания

10.02.2014г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Много мъже обичат свободата си. Обвързването в брак за тях означава ограничаването й. Това не важи за всички, разбира се. Но след започването на съвместния живот се появяват някои неща, които мъжете постепенно започват да намразват. Ето кои са те:

Споделянето на всички подробности от личния живот с приятелки

Трябва ли всички да знаят нашите най-интимни подробности? Това се питат мъжете всеки път, щом разберат, че сте говорили с приятелките си или майка си за нещо, което засяга вас двамата. Някои от тях го приемат така, сякаш жените им демонстрират незаинтересованост от мнението на силните си половинки.

Качването на негови снимки в социалните мрежи, без да го питате

Не, че е лошо да се споделя щастието с приятелите по този начин, но повечето мъже предпочитат първо да ги питате, преди да качвате нещо, което може да ги злепостави пред приятелите и колегите.

Мразят тъщите им да им дават съвети

Още повече ако започнат да го правят веднага след сватбата. Ако ги попитате, всички ще отговорят, че вече си имат по една майка и не им трябва друга. Съветите тук са към тъщите – не натрапвайте мнението и съветите си, освен ако не ви ги поискат!

Задачите и семейните ангажименти през уикендите

Преди да се оженят повечето двойки използват уикендите и свободното си време за забавления, срещи с приятели, ходене на кино, ресторанти, романтика – все приятни и сплотяващи занимания! След сключването на брака и особено с появата на децата, нещата вече не стоят така. За почивните дни обикновено жените са подготвили страхотно дълъг списък със задачи, които трябва да се свършат преди да е дошла новата работна седмица!

Свързани статии

Въпросите на близките, свързани с това кога се очаква да се появят деца в семейството

Едни от най-досадните намеци, закачки или направо директни въпроси, които мъжете мразят са тези – кога ще имат наследници? В мъжките уши тези въпроси звучат направо агресивно. Те смятат, че това не е работа на другите.

Учудването на хората, че мъжете готвят вкъщи

Ако се опитате да им направите комплимент за готвенето и да отбележите колко е хубаво, че го правят – по-добре се откажете. Много мъже мразят готвенето да се отбелязва като някакъв специален празник или повод за похвали.

Семейните задължения

Мъжете се дразнят на задължителните семейни или фамилни събирания, на които често предпочитат да не присъстват, особено ако това ще ощети уикенд пред телевизора, гледайки футболен мач.

Коментирай
Свободно време