Семейство

6 начина да спасите брака си преди бебето да се е появило

Много двойки се поддават на стреса и загърбват отношенията си още преди бебето им да се е родило

15.02.2014г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка:photl.com

Снимка:photl.com

Много двойки развалят отношенията си преди да се появи бебето, а то вече е на път и би било ужасно да расте в непълноценна среда. Въпреки че и такива неща се случват в живота, добре е да се опитате да съхраните отношенията си преди бебето да се е родило и преди нещата да са се развалили безвъзвратно. Ето някои малки съвети как да го направите.

1. Говорете подробно за всички разногласия, търкания, неразбирателства, проблеми, които предизвикват дрязги между вас. Лишаването от сън и почивка, които ви предстоят, ще внесат допълнително стрес в картинката, затова е добре да обсъдите и изясните всичко, което ви смущава у другия.

2. Избягвайте допълнителни стресови ситуации в този момент. Ако имате план да сменяте жилището или работата, докато бебето е на път, по-добре го отложете за след раждането. Вероятно е да обтегнете още повече отношенията си, ако плюс останалите проблеми във връзката ви прибавите и този външен стресов фактор.

3. Ако роднините са повод за пререкания – ограничете посещенията им. Все пак в името на вашия брак или връзка е добре да го направите, независимо че са ваше семейство. След като нещата се уталожат и преодолеете проблемите, може да преосмислите наложеното вето.

Свързани статии

4. Говорете с други млади родители. Хора, които са преминали през тази мащабна промяна в живота може би ще ви помогнат да се справите психически. Или ако имате приятели, които също очакват първородната си рожба – обменяйте заедно мисли и споделяйте какво ви тревожи. Подкрепата винаги е силно средство за справяне с проблемите.

5. Не пренебрегвайте леглото. Сексът е важен, особено в трудни моменти. Той е силно средство срещу стреса. Не забравяйте, че има и други места в дома, където можете да се отдадете на интимни ласки.

6. Ако в крайна сметка проблемите, които са се появили между вас, докато очаквате рожбата си, са станали непреодолими и сте пред развод, направете още един последен опит в името на бебето ви – консултирайте се с психолог или семеен терапевт. Той ще ви помогне да осъзнаете напрежението ли е породило неразбирателството между вас, или връзката ви е вече тотално неспасяема.

Коментирай