Семейство

Интересни факти за близнаците

Близнаците винаги са представлявали интерес за учените

21.02.2014г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато видите близнаци, те винаги привличат вашето внимание. Вглеждате се дълго време в тях и се опитвате да установите разликите. Бебетата близнаци винаги предизвикват усмивки. Въпреки че за близнаците се знае много, все още има много неразкрити въпроси около тяхното съществуване. Споделяме няколко любопитни и забавни факта за близнаците.

От 1980 година насам процентът на родените близнаци се е увеличил със 76%.

Шансовете за раждане на близнаци се увеличават при жени, които забременяват на възраст 30+.

близнаците могат да бъдат и наследствени, но само ако жената има в рода си близнаци. Наличието на близнаци в рода на мъжа не оказва никакво влияние, дори ако той има брат или сестра близнак.

Около 1 на 250 бременности са с еднояйчни близнаци.

От двойки близнаци 22 % са левичари в сравнения с хората, които нямат близнак.

Там процентът на левичарите е 10. Ако вие имате сестра близначка, то тя има значително по-голям шанс да роди близнаци в сравнение с по-малката или по-голямата ви сестра.

При между 15 и 20 процента от всички бременности се наблюдава синдромът на изчезващия близнак.( това е състояние, при което единият плод се губи или изчезва)

Редица изследвания показват, че 1 от 8 души са започнали живота си в утробата на майката като близнаци.

Едно проучване установява, че за веганите е пет пъти по-малко вероятно да имат близнаци, отколкото жените, които консумират храни от животински продукти.

Вероятно не знаете, но 40% от близнаците измислят свой уникален метод за комуникация.

Над 50% от близнаците са родени преди 37-ата седмица на бременността.

Свързани статии

Близнаците могат да имат различни бащи. Рядко се случва, но ако по време на овулация жената отдели повече от една яйцеклетка и по това време прави секс с различни мъже, бебетата е възможно да имат различни бащи.

Искате да имате близнаци? Тогава консумирайте повече млечни продукти. Според проучване, публикувано в Journal of Reproductive Medicine, жените, които консумират повече млечни продукти, могат да увеличат шанса си да заченат с близнаци.

Еднояйчните близнаци нямат еднакви отпечатъци на пръстите.

Жените, които очакват близнаци е по-вероятно да имат по-високи нива на сутрешно гадене. Учените смятат, че това най-вероятно се дължи на нивата на хормона човешки хорионгонадотропин.

Коментирай