Семейство

Как да прекараме скучния и мрачен ден по забавен начин с децата?

Забавни идеи за прекарване на време със семейството, когато навън вали

05.03.2014г. / 12 06ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Дъждът може да провали плана за уикенда, прекрасния ден или разходката ви със семейството. А както се очертава, ще остане дъждовно още дълго, докато най-сетне пролетта разцъфне. Затова преодолейте дъждовната депресия и си организирайте интересни домашни занимания в лошото време! Ето някои от най-забавните дейности, които можете да организирате със семейството и децата си през дъждовните дни!

Търсене на „съкровища“ вкъщи

Когато децата са вкъщи оживлението е сигурно. За да ги усмирите и да направите деня още по- забавен, измислете набор от „съкровища“, които да скриете на определени места в дома. Можете да оставите децата да ги търсят или да направите играта още по-интересна, като измислите римувани „подсказки“ за намиране на скритите предмети. Запечатайте ги в пликове с поредни номера, за да може децата да ги отварят последователно и да следват инструкциите. Бъдете сигурни, че тази игра ще внесе свежест и забавно настроение в дома ви и всички ще забравите за лошото време.

Направете си семейна готварска книга

Какво ви е необходимо?

  • Бележник с бели листа (може и с редове)
  • Изрезки с рецепти
  • Етикети от вино или шампанско
  • Снимки на семейни ястия
  • Лепило
  • Ъгли за снимка (такива, в които се прикрепят снимките)
  • Линия
  • Стикери с буквички (има ги в големите хипермаркети или книжарниците)
  • Панделка

Какво да правим?

Ако искате да запазите оригиналите на всички етикети или листчета с рецепти – направете цветни копия. Ако пък не – залепете оригиналите във вашата семейна готварска книга! Прикрепете елементите в „книгата“ както ви харесва. Включете и децата в организацията. Накрая ще имате нещо интересно, направено едновременно от всички! Използвайте цветните буквички за заглавия на рецептите, а ъгълчетата за снимки – за прикрепяне на самите изрезки от рецепти и снимките на ястията, които сте приготвили!

Направете си лагер в хола

Кой казва, че палатките са само за навън? Децата обожават разпъването на палатки и играта в тях. Можете да пренесете играчките им в палатката и да измислите забавна игра. Ако имате 2 или повече деца, най-вероятно те ще са си достатъчни в игрите!

Измислете си игра „без батерии“

Артистичните игри, игрите на асоциации, на филми или на думи са много забавни и сплотяващи, подходящи за семейството и приятелите. Друг забавен вариант е играта „Имало едно време...“, в която един започва приказката с тази фраза, а всички останали се редуват като всеки добавя нещо забавно и нелогично в историята. Тази игра може да се играе и в писмен вариант, като накрая цялата история се прочита последователно. Гарантирано ще се смеете доста дълго!

Опечете домашни бисквити или сладки

Все пак, за децата любимо занимание е печенето на сладкиши! А бисквитите са толкова забавни! Можете да си направите домашно приготвени бисквитки с шоколадови парченца! Ето и рецептата: Домашни бисквити с шоколадови парченца

Коментирай