Семейство

Ситуации, в които жените са по-критикувани от мъжете

Защо прекалената увереност на жените е приемана като пречка?

12.03.2014г. / 11 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Жените винаги са били поставяни по-ниско в обществото за разлика от мъжете. Често те са по-ниско заплатени, смятани са за по-малко квалифицирани и компетентни. И въпреки, че има надежда това да се промени, те все още биват в пъти повече критикувани от силния пол. За какво?

За фигурата

Дамите, които имат по-закръглени форми винаги са били критикувани и са били карани от силния пол да се чувстват неудобно в кожата си независимо, че партньорът им също не е с добра фигура.

За броя на сексуалните партньори

Със сигурност всяка жена си е задавала въпроса защо мъжете с по-голям брой сексуални партньорки не се критикуват или за тях се смята, че е „в природата им“, а жените винаги отнасят критика. Защо в тези ситуации получаваме отговор „той е мъж“, а на жената се лепва петното „лека“?

За това, че все още не са се задомили

В наши дни все по-често жените избират да родят и създадат семейство след 30-годишна възраст по ред причини. И тук те отнасят по-големи критики за това, че искат да следват мечтите и успехите в кариерата си (например) вместо да се задомят. Ергените след 30 остават в сянка за критикуващите.

Свързани статии

За своята увереност

Често дамите, които са уверени в себе си и във възможностите си, които проявяват решителност и не се притесняват да изразяват своето мнение са приемани като арогантни, като заплаха за изместване в йерархията и т. н., докато мъжете с подобни характеристики на характера са сочени за лидери.

За кулинарните умения

Ако някоя жена не умее да готви или гозбите й не са вкусни, то тя задължително е приемана като лоша домакиня. Момчета, обичта на мъжа отдавна не минава само през стомаха. И няма правило, което да задължава жените да готвят, не бива да се подценяват останалите качества на дамите.

За възпитанието на децата

В ситуация когато децата проявяват признаци на невъзпитание винаги майката отнася критиките. Възпитанието е процес, в който участват и двамата родители и това, че единият прекарва повече време с децата не оправдава отсъствието във възпитанието на децата на другия родител.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Ани ( преди 10 години )
Ало, анонимната, на колко години си?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 4 rate down comment
Анонимна ( преди 10 години )
До по-долния:Искаш да кажеш, че жената не познава същността си, така ли?:) А кой я познава тогава - може би мъжете?:)И един личен въпрос - наистина ли двете грозотии в средата на снимката горе ти харесват? Защото ако ти харесват или си много грозна жена също, или си ***.е.аст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13 rate up comment 3 rate down comment
Хахаха ( преди 10 години )
До Анонимна: остарели разбирания за живота, пълно неразбиране, непознаване и подценяване на женската същност....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 28 rate down comment
Анонимна ( преди 10 години )
Жените са напълно правилно критикувани за всичко това, без излишните килограми. Жените и мъжете са различни и носят различни отговорности в живота. Да отложиш децата за след 30 означава, че не искаш деца или теб никой не те иска за майка на децата си. Жена която готви лошо, не обича да готви по принцип, което пък означава, че не обича да се раздава за другите, дори за най-близките си. Сексуалността на мъжете и жените също е съвсем различна и многото бройки за една жена означават само едно - че е с леко поведение, да не използвам обидни квалификации.И защо сте сложили снимка на тия грозотии горе, те ли са модела за женска красота днес, особено двете в средата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 1 rate down comment
Ана ( преди 10 години )
отказвам да премълчавам това, което не ми харесва във връзката и не мисля че отношението на мъжа към жената зависи изцяло от нея!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 7 rate down comment
!!!! ( преди 10 години )
ne komentiram ,,, sviknala sam na vsi4ko, predpo4itam da premal4a, samo poniakoga puskam parata da olekne malko , 4e e ogromen tovar i posle pak se umal4avam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 4 rate down comment
Нина ( преди 10 години )
За съжаление, има много комплексари, които критикуват жените за килограмите им, това е отвратително и нечестно!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 4 rate down comment
Лина ( преди 10 години )
Как ще се отнася съпругът на една жена към нея и как околните ще я възприемат зависи само от нея.Може една жена да е перфектна домакиня и съпруга,но ако позволява на съпруга си да и прави дори незначителни забележки то тя ще бъде на второ място в семейството,а това се пренася и в обществото. Да обичаш съпруга си не значи да му позволяваш да те критикува и още по-лошо да не те уважава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
До Дани: За съжаление е точно така! Тук Бай *** все си мисли, че е нещо повече от жена си, само защото е мъж и дори не си дава колко смешен и жалък изглежда с това си поведение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Дани ( преди 10 години )
До Анонимен: за жалост много са малко мъжете, които наистина ценят жената до себе си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар