Семейство

Как работата може да спаси личните ви отношения?

Запазване на връзката чрез методите на поведение и външен вид, които използваме в професионален план

16.03.2014г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Когато става дума за работа, повечето хора са склонни да изпипват външния си вид, да пристигат навреме, да се стараят да направят добро впечатление. Но повечето от нас не прилагат подобни старания вкъщи, особено в интимните си отношения. За съжаление, при женените двойки и онези в дълготрайни отношения на семейни начала, старанието остава все по-назад в приоритетите на двойките.

Това е предпоставка за влошаване на отношенията. Много често партньори в развод посочват като непреодолима пречка в съвместното съжителство именно работата. Прекаленото старание по отношение на професионалните успехи и кариерата са в състояние да провалят брака, но в състояние ли сме ние да използваме тази енергия, вложена в работата, за запазване и подобряване на интимните взаимоотношения?

Ето как методите, които прилагаме в професионален план биха могли да работят също толкова добре и за запазване на добрите отношения и в личния ни живот!

Бъдете винаги навреме!

Да отидете навреме на среща с жена, която се опитвате да свалите, е повече от задължително. Няма да направите добро впечатление, ако се налага да ви чака, особено ако се повтаря системно. Същото важи и за жените. Свикнали сме да бъдем чакани и ухажвани, но прекаленото закъснение кара мъжете да се чувстват неуважавани.

За женените партньори дори и 15-минутните закъснения започват да стават проблем, когато се отнася за вечеря със семейството или някакво семейно събитие. Затова се постарайте да вложите усилия в това да пристигате навреме вкъщи или при половинката си така, както се стараете да не закъснявате за работа!

Отделяйте време само за него/нея!

Ако работата ви е свързана с клиенти, знаете колко е важно времето, което ще им отделите в името на успешната сделка, например. Изследванията показват, че тези техники са също толкова важни и в интимните отношения. Ако отделяте дори 15 минути на ден само и единствено на партньора си, според изследователите, той/тя ще ви бъде благодарен и това ще повиши удовлетвореността от връзката с 8%.

Свързани статии

Дръжте стреса под контрол!

Вие със сигурност не споделяте личните си проблеми пред колегите си или на конферентен разговор с мениджърите си. Същото важи и за пренасянето на стреса от работата в семейството. За да си помогнете, преди да се приберете вкъщи, минете за 30 минути през фитнеса или разходете кучето. Това помага за редуциране на стреса.

Контролирайте нрава си!

Когато се случи някакъв конфликт или сблъсък на интереси в службата ви, надали си позволявате да избухвате така, както бихте го сторили вкъщи пред близките си. Изпускането на гнева е един от най-силните убийци на връзката. Следващия път, когато се ядосате, просто избягвайте да използвате конкретни местоимения, като „ти“, „мен“, аз“, а гледайте да говорите в множествено число. Така ще покажете на партньора си визията ви за това какви искате да бъдат отношенията ви едновременно с това да обясните какво ви притеснява.

Старайте се да изглеждате прилично!

В офиса спазвате приличен етикет на облеклото и цялостния външен вид. Вкъщи е също толкова важно да не изглеждате като повлекана пред съпруга си. Как иначе ще запазите апетита и респекта му към вас, ако носите развлечени анцузи! Затова обръщайте внимание на външния си вид, както бихте искали да се представите и в обществото.

Коментирай