Семейство

Образователната сила на детските конструктори

Как да стимулирате творческия процес при децата?

30.03.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато вие бяхте деца, скъпите и интересни играчки бяха истински лукс. Днес децата рядко задържат продължително време вниманието си върху играчките, които им се купуват, защото имат свободата да избират. Често родителите смятат, че да се инвестира в играчки не е рентабилно, но това не е така, не и ако става въпрос за конструкторите Lego.

Конструкторът, до който много деца са се докоснали както и мечта за тези, които никога не са имали играчки. Защо точно това забавление? Конструкторът е едно от многото забавления за деца и възрастни, които имат образователна сила. Конструкторът, измислен през 1940 година от датския дърводелец Ole Kirk Christiansen и по-късно през 1958 година патентован, завинаги промени играта на децата.

Перфектно оформените блокове за изграждане всъщност са един подходящ начин вашето дете да се учи забавлявайки се. Играта предлага една богата гама от творчески възможности за подреждане.

Свързани статии

Децата не само сглобяват и изграждат фантазиите си с ярко оцветените елементи на играта, но стимулират творческия си процес. Играта на Lego помага за развиването на фините двигателни умения, учи как да се моделира, укрепва и развива различни други умения като сортирането на еднакви части.

Учи децата как да мислят в много и различни измерения. Те усъвършенстват своите идеи, учат се как да разрешават по-бързо и лесно препятствията пред себе си. Стимулира се работата в екип, децата повишават своите технически умения и се насърчава любопитството на малките.

Конструкторът се предлага в много и разнообразни варианти в зависимост от интересите и възрастта на децата. Сглобяването е любимо занимание и на възрастните. Ето защо, ако нямате у дома такава игра, не пропускайте да си купите.

Тя ще ви сближи още повече с децата, за които е много важно да усещат подкрепата на родителите си. Малките архитекти се радват, когато има на кого да показват своите проекти и когато те бъдат оценени. Забавлявайте се заедно, докато учите.

Снимка: Reuters

Коментирай