Семейство

10 тайни на дългогодишния брак

Успехът се корени в партньорството

10.04.2014г. / 15 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Успехът на брака не е общовалидна стойност за всички хора по света. Ако беше толкова лесно, нямаше все пак да съществува разводът! Но има някои малки тайни, които радват мнозина, уцелили точния партньор в точния момент. Ето какво е най-важното за един успешен и щастлив брак според тях.

1. Изберете партньор, с когото споделяте истинска страст, но и с когото имате чудесно приятелство. Човек, с когото можете да разговаряте по много и различни теми искрено е точно толкова ценен, колкото и онзи, към когото изпитвате неудържима страст.

2. По-важно е да бъдете прави или да бъдете щастливи? Избягването на споровете и пререканията за дреболии е от съществено значение за запазване на отношенията. Борбата за надмощие убива отношенията.

3. Почитайте силните страни на другия. Толкова е лесно да бъдеш разочарован, когато партньорът ви не забележи някое ваше дело или старание. Дори измиването на мръсните чинии в мивката понякога си е повод за похвала!

4. Грижете се един за друг. Така не само ще останете в добри отношения, но и в добро здраве. Доказано е, че стресът в семейството причинява значителни увреждания на цялостното здравословно състояние, затова уверете се, че правите всичко възможно един за друг, за да се чувствате добре.

5. Играйте! Не спирайте да се забавлявате, независимо дали са минали 10, 15 или 20 години от началото на брака ви! Играта не е само за деца, има и такива за възрастни. Напомнете си колко забавно ви е било преди години.

6. Напомняйте си също защо се влюбихте. Помислете за нещата, които са привлекли вниманието ви към другия и какво ви е накарало да го задържите.

Свързани статии

7. Винаги споделяйте как се чувствате, независимо дали е добре или зле. Никой не е телепат и ако няма развито шесто чувство, няма как да разбере какво изпитвате.

8. Изслушването е много важно. Показването на загриженост към проблемите на другия и приобщаването им като общосемейни е от значение за заздравяването на връзката и отношенията. Желанието за справяне заедно е свидетелство за взаимност и отдаденост.

9. Прекарвайте време сами със себе си. За успешния брак е важно да не забравяте все пак и своята личност. Уникалността не бива да се погубва някъде там, в общото, семейното. Не само, че е добре за духа ви времето, прекарано насаме със себе си, но това ви дава и повод за разговори.

10. Бракът е партньорство, не само взаимоотношения. Не само единият трябва да е отговорен, а двамата. Именно синхронът между двамата е много важен. Бъдете с отворен ум, винаги премисляйте какво говорите и правите в името на запазването на мира във вашия малък свят.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
с ( преди 10 години )
А кой ти ги даде, преди да се омъжиш че почерпи от опита му?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Силвия ( преди 10 години )
Вярно е, аз се радвам на дълъг брак с тази съвети. :) браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар