Семейство

Как да скрепим приятелството в брака?

Спрете да казвате „да“ на всички останали

18.04.2014г. / 13 13ч.
Илияна Николова
Снимка: freeimages.com

Снимка: freeimages.com

Редица лични истории потвърждават, че за да просъществува бракът за дълго, е необходимо партньорите преди всичко да са приятели. Немалко двойки се женят заради силната физическа необходимост, която след време намалява и връзката се оказва непълноценна. Много други семейства пък остават заедно като партньори в името на децата, което също в даден момент влошава отношенията и обстановката в дома.

Оказва се, че приятелството между интимните партньори е в основата на успешния брак. Е, не е възможно между приятелите да не възникнат никакви пререкания, но поне приятелството ще направи връзката по-пълноценна и трайна във времето.

Какво ще направите ако осъзнаете, че сте се омъжили/оженили за грешния човек? За човек, с когото не сте приятели и няма изгледи да станете? Какво можете да направите, за да промените това? Как да се сприятелите или да запазите приятелството си, ако вече сте близки приятели?

Върнете се към основите

В един момент сте били приятели, в началото сте говорили на различни теми, споделяли сте, но в един момент нещата започват да изглеждат по различен начин. Вероятно това се дължи на факта, че сте започнали да приемате отношенията си за даденост. Много хора започват да пренебрегват първоначалните си стремежи за изграждане на приятелство, защото в един момент го постигат и загърбват усилията за запазване на приятелството.

Спрете да казвате „да“ на всички останали

Едни от най-големите предизвикателства за връзката са ежедневните ангажименти, работата, децата и постоянно въртене на всичко около тази каша от неща за вършене. В един момент спирате да си обръщате внимание един на друг и комуникацията ви се свежда до това да се разпитате какво сте успели да свършите днес. Спрете да казвате „да“ на всички останали и кажете „да“ на съпруга си! Не онова „да“, което сте си казали пред свещеника, а „да“, което да олицетворява комуникацията между вас, „да“, което да скрепи приятелството ви и да гарантира, че ще направите място един за друг в забързаното си ежедневие.

Свързани статии

Заздравете нощните си срещи

С напредване на брака желанието за интимност се смалява, затова много брачни консултанти съветват да си направите среднощни срещи, които да внесат малко пикантност във връзката ви. Със самото им наричане – „срещи“, ще внесете допълнителна интересна нотка в отношенията ви, която ще заздрави и приятелството ви.

Говорене, обсъждане, постоянна комуникация

Другият много важен ключ, който отключва вратата, зад която се крие продължителността на съвместния ви живот, е комуникацията. Тя е ключ за много различни врати в човешките взаимоотношения. Говоренето е начинът да покажете на другия как се чувствате в действителност, какво искате и как го искате. За съжаление, ние хората все още не сме развили способността да четем мисли, колкото и да ни е необходима тази бленувана способност понякога.

Направете приятелството свой приоритет

Една от най-големите пречки за приятелството в брака е, че то не е приоритет №1 за вас. Все се получава така, че самият брак е на първо място или пък децата, но самите ви лични близки отношения остават някъде там, назад. Приятелството не изключва взаимоотношенията ви с вашите деца. Можете да обедините центъра на приятелството си около тях. Няма значение около какво ще се обедините, важното е да го направите, ако не намирате друг по-лесен начин да го осъществите.

Коментирай
6 rate up comment 2 rate down comment
!!! ( преди 9 години )
to po kniga ne stava , ili ima v braka palnocenen kontakt ili pi6i go neuspe6en ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар