Семейство

Правилата на скандала или как да се караме правилно

Както във всеки боен спорт, така и в брака си има правила в „боя“

21.04.2014г. / 16 40ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Караниците и скандалите в брачните двойки и изобщо между партньорите са неизбежни. С течение на времето нещата дори може да се влошат и да стигнат до жестокост. Една характерна особеност на дългогодишните бракове са „триковете“, с които съпрузите са се научили да преборват необузданата агресия, която би могла да се отключи по време на скандал.

За да си спестите ескалация на напрежението по време на скандал, която с времето ще доведе до трайно увреждане на отношенията ви, знайте, че и при караниците си има правила!

Следвайте правилата

Както при професионалния бокс, борбата и всяко бойно изкуство, и в брачните скандали си има правила на бой! Може да ви се стори смешно, но е истина. Ако определите още в самото начало тези правила, вероятността да унищожите отношенията си с думи е много по-малка. Следвайте тези правила във всичките си „битки“!

Не хвърляйте последния удар

Много характерно за почти всички хора е, че в скандала винаги се стремят да хвърлят последния камък. Да кажеш нещо, само и само да си последен утежнява още повече ситуацията. Не се дръжте детински, а си спомнете собствените си правила!

Осъзнайте, че това не е ММА

Грандиозните скандали са си своеобразна борба свободен стил! Ако някога сте гледали мачове по ММА знаете, че може да стане страшно. Това не е начинът да решите проблемите си, а по-скоро да смачкате още повече отношенията си. И определено не приключвайте, когато вашият „противник“ си тръгне със счупена ръка или крак (образно казано), защото единственото, което ще остане счупено, е връзката ви.

Свързани статии

Уверете се, че „противникът“ е наред

Ако вашият „противник“ на брачния ринг е сериозно наранен, неминуемо наранена е и връзката ви, както казахме. Проверката на половинката ви след скандала смекчава положението, ще се убедите, ако досега не сте го правили. Колкото по-скоро я извършите, толкова по-добре за двама ви.

Никога не се „бийте“ мръсно

Не нанасяйте удари под кръста – те се помнят най-дълго и оставят най-дълбоки рани. Освен това те са и евтин „изстрел“, с който не печелите нищо, освен вкостяване на проблемите още по-надълбоко!

Карайте се сами

Ако си имате проблеми и караници, не въвличайте други хора в личните ви разправии. Това ще ви помогне да ги решите още по-бързо. Колкото повече хора въвличате, толкова повече гледни точки на проблема. Не забравяйте – всеки гледа от своята камбанария!

Целунете се и се сдобрете

Знаем, че това често е невъзможно и че целувката е последното нещо, за което се сещате след скандал, но тя не е изключена от правилата на брачната борба. Спомнете си колко лесни прави нещата тя!

Коментирай
7 rate up comment 5 rate down comment
titi ( преди 9 години )
ako usetia skandal , se iznasiam , nikak ne obi4am , predpo4itam mal4anieto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 2 rate down comment
!!! ( преди 9 години )
ne obi4am karanici, poniakoga si kazvam kakvo mi teji , no to ne e karanica a e bolka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар