Семейство

Най-лошите начини да напуснем този свят

Животът е подарък от съдбата, но как ще го напуснем – решава отново тя

22.04.2014г. / 16 44ч.
Илияна Николова
Снимка: Wikimedia Commons

Снимка: Wikimedia Commons

Животът е подарък от съдбата. Много хора не осъзнават колко трябва да са благодарни, че са се родили, независимо какви изпитания и трудности им се случват. Ако ви се струва, че вашият живот е най-скапаният и не си струва да го живеете повече, преди да вземете съдбоносно решение относно продължаването или не на живота си, запознайте се с най-лошите начини, по които човек може да си отиде от този свят. След това си помислете пак!

Гладуване до смърт

Ако бурно се бунтувате срещу нещо и възнамерявате да изразите бунта си чрез гладна стачка, ние ще се опитаме да ви разубедим. Гладуването носи изключително мъчителни последици, които ще ви се сторят като неспирен ужас.

Тялото може да просъществува около 60 дни без храна, при положение, че приемате течности! Но след около седмица започва кошмарът. Развиват се симптоми, предизвикани от стремежа на организма да запази така необходимите за съществуването му мазнини. Черният дроб започва да действа панически като произвежда токсини, които в големи количества са много вредни за собствения организъм.

Преди да изтече първият месец от гладуването ви ще загубите около 18-20% от телесното тегло. Тогава започва истинският ад – тялото започва да „консумира“ собствените си мускули, за да се снабди с енергия. Така, самоизяждащото се тяло в крайна сметка се погубва и умирате от полиорганна недостатъчност. Мъчително.

Да ви залее лава

Е, този вид смърт надали се среща често, особено по нашите ширини, но решихме да развенчаем мита за моменталното потъване след падане в лава. Понеже сме готови да се хванем на бас, че много хора мислят, че така се случва! Пък и знае ли човек – Витоша е угаснал вулкан, но може да се събуди! Няма нищо сигурно!

И така, не се потъва толкова лесно и мигновено в лавата, за съжаление! Ако случайно попаднете в басейн от лава, поради относителната плътност на лавата ще „кацнете“ отгоре, след което ще... избухнете в пламъци. Много тъжно.

Как изгарят нещата, цопнали в лава, е установено благодарение на експеримент, който представлявал хвърляне на 30-килограмова торба с храна в течна лава. Естествено, торбата се възпламенила тутакси.

Да бъдете принесени в жертва

Представете си, че попадате на екзотичен остров, но там ви посрещат огромно племе озверели човекоядци, които се готвят да ви сложат в казан и да ви сготвят живи! Ужасяващо, нали?! Още повече като се има предвид, че се е случвало, и то не веднъж!

Инките също са имали тази отвратителна традиция да принасят в жертва човешки същества. Ритуалите се провеждали много на високо в Андите, а жертвата не е трябвало да употребява никакъв алкохол преди ритуала. Археолозите не са съвсем сигурни колко точно мъчителна е била смъртта на откритите човешки същества, но според намерените кости жертвите са били удряни по главата, изкормвани, разрязвани живи. Така че, това си е една от най-гадните видове смърт, както и да го погледнете.

Да ви изядат животни

Животните са много сладки, но да впият свирепо зъби в крехкото ви тяло, докато още сте живи, не е никак приятно. Не само, че е много болезнено, но и ужасът е безкраен. Някои животни задушават плячката си, преди да я изядат. Но други не са толкова милостиви. Котките обикновено задушават уловените тревопасни, защото са по-големи и не могат да се справят толкова бързо с тях. Докато при вълците не е така – те ръфат от жертвата, докато все още се опитва да избяга. Безмълвни сме.

Да бъдеш смачкан до смърт

Мислите си, че да ви изяде свирепо животно е зле? Помислете отново! Може би може слон да ви смачка!

Да се върнем в 19 век, когато в Индия са практикували брутално наказание. Според закона, престъпникът е трябвало да бъде завързан около краката на слон, който да го влачи за наказание из целия град. Накрая осъденият бива оставен да коленичи на площада и да постави главата си върху камък. Задачата на слона била да смачка главата на затворника с крак! Останаха ли ви думи за тази смърт?

Да бъдеш смачкан изведнъж изглежда примамливо след цялото това изтезание, но се оказва, че това рядко се е случвало. За съжаление, жертвата не умирала веднага, а се мъчела в агония с размазаните си глава и тяло. При такива травми в тялото се отделят големи количества калий, което предизвиква сърдечен арест, а отделянето на миоглобин може да доведе до бъбречна недостатъчност.

Да замръзнете от студ до смърт

Хипотермията или измръзването до смърт не е чак толкова екзотично и садистично като изпълнението на древните индийци със слона, но все пак е доста мъчително. Тялото замръзва поетапно, като започва от нормалните 37°C за човешкото тяло. Треперенето започва, когато тялото вече е толкова охладено, че мускулите ни осъзнаят, че губят от телесната си топлина.

Когато не се подава топлина мускулите стават твърди и „дървени“, което означава, че контролът над моторната координация на тялото постепенно се губи от мозъка. Той също страда, мисълта постепенно се замъглява и преценката става изключително неточна.

Работата на органите в тялото става толкова забавена, че функцията им постепенно става невъзможна. В действителност – вие се оказвате мъртви много преди да настъпи фактическата смърт. За болката в измръзналите крайници няма да споменаваме подробности. Вероятно имате представа колко неприятно е, когато краката и ръцете ви измръзнат на минусовите температури през зимата. Е, представете си тази болка, умножена по 100!

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Борис ( преди 8 години )
Не знам от къде да започна.Гладуването до смърт е може би най-безболезния начин да умреш. Много възрастни хора, когато загубят желание за живот, вследствие на дълбока и болестна старост, предприемат това действие. Някой духовни движения в миналото са предприемали това, за да не станат жертва на религиозните инквизиции, които са убивали по мъчителен и бавен начин. Това, че черния дроб отделя токсини по време на гладуването е вярно в рамките на освобождаването на задържани отрови, а не че се произвеждат нови токсини в организма. Всъщност точно за това кратките гладувания са лечебни, защото организма започва да разлага т.н. токсини и да ги изхвърля... естествено това е неприятен процес, но чак мъчителен, малко пресилено... Мускулите започват да се самоизяждат броени дни след като започне гладуването.Колкото до измръзването, при крайни измръзвания не се усеща 100 пъти по-голяма болка, както твърди автора на статията, а точно обратното губи се всякаква чувствителност в измръзналите крайници... а и при случайте на смърт от измръзване при много ниски температури, органите на човек отказват, много преди да се стигне до такова състояние на крайниците... не случайно го наричат бялата смърт, макар, че според много източници, именно гладуването до смърт е най-безболезния начин да се отидеш от този свят. Не разбирам защо пишете неща, които са не само безсмислени, но дори и не са достоверни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
rozi ( преди 9 години )
10 rate up comment 0 rate down comment
midkoo ( преди 9 години )
На фона на днешния ни живот,само извратен садист може да пише подобни неща. Каква е тая празнота в душите и главите бе хора?Толкова ли може да роди бедния ви мозък?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 1 rate down comment
наталия ( преди 9 години )
Също така жесток и мъчителен начин да си отидеш от този свят - да живееш със средна заплата в България... Агонията е дълга, понякога с години, жертвата се гърчи всеки ден, а физическите лишения се редуват с психически изтезания и душевна мъка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 9 години )