Семейство

Важните факти за гръдните импланти

Опасностите и психичното здраве

04.05.2014г. / 15 44ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много хора, най-вече жени, които имат козметични забележки към външния си вид, се решават на пластични операции, корекции, които често са болезнени, но в името на крайния резултат хората са готови да се подложат на всякакви болки, само и само да изглеждат добре.

Ще се спрем на няколко интересни факти специално за силиконовите импланти, какво не знаете за тях, какви могат да са рисковете от използването им, както и тяхната история.

История на гръдните импланти

Модерният силиконов вариант на гръдните импланти за първи път е поставен през 1961 година. А първият имплант с физиологичен разтвор е поставен през 1994-та. Дълго време преди това обаче хората са се подлудявали от стремежа да уголемят гърдите си. Слагали са си парафин, слонова кост, полиестер, дори говежди хрущяли – всички практики с катастрофален край!

Видове импланти

Най-разпространените импланти доскоро бяха силиконовите и тези от физиологичен разтвор. Имплантът с физиологичен разтвор вече не се използва толкова в естетичната хирургия, защото смяната му е прекалено честа и има по-големи рискове от спукване и разместване на импланта. Все по-широко се използва имплант със силиконов гел, който практически няма нужда от смяна или поне докато жената не реши, че иска промяна.

Време за подмяна на имплантите

Повечето жени избират гръдните импланти, които са между 125 и 1200 куб. см, което прави размера на гърдите от порядъка на чашка С до D или DD. Жената с най-големите гръдни импланти в света носи сутиен с размер 164 ХХХ като всяка една от гърдите й тежи около 13 кг.

Форми на имплантите

Освен различните размери имплантите си имат и форми, за онези, които не знаят. Формата не става от само себе си, както се случи или както позволяват самите гърди. Можете да си избирате формите – капковидни, заострени, кръгли за най-голяма елегантност.

Свързани статии

Кърмене с импланти

Много жени могат да кърмят въпреки гръдните импланти без никакви проблеми. Усложнения могат да се случат ако при поставянето на имплантите хирургът засегне млечната жлеза или някой нерв, което възпрепятства производството и отделянето на кърмата.

Гръдните импланти и психичното здраве

Корелацията не е учудваща! Установено е, че жените, които избират да се подложат на операция за корекция на бюста, в известна степен имат и психични проблеми. Не става дума за клинична лудост, а по-скоро за неувереност заради външния вид, породен от комплекси за малоценност, липса на самочувствие, които могат да се разглеждат донякъде като психически разстройства. За жените с ненормално големи гръдни импланти спокойно може да се говори като за имащи психически проблем, доста по-голям от предходните изброени.

Опасностите от имплантите

Има много опасности от гръдните импланти, за които е добре да помислите преди да се решите на голямата крачка. Разкъсването и изливането на съдържанието на импланта е едно от най-честите бедствия, свързани със силиконовия бюст. Освен това, според някои източници, силиконовите импланти са токсични, макар и не в голяма степен. Друго усложнение е капсулната контрактура, при която организмът разпознава импланта като чуждо тяло, обгражда го със съединителна тъкан като компенсаторен механизъм, а това от своя страна води до сериозни деформации.

Коментирай