Семейство

Какво различно правят щастливите хора, за да са щастливи наистина?

Развиват оптимизма си

16.05.2014г. / 10 52ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Щастието не е дар от Бога. Често то е следствие от подредбата на собствената ни микровселена, на това как ние караме нещата да се случват. Щастието е „страничен ефект“ в добрия смисъл на думата. Не можем да очакваме да вършим злини и да сме щастливи след това. Поне според най-чистосърдечните човешки ценности е така.

Какво прави щастливите хора различни от останалите? Какво точно правят и как го правят, за да се чувстват удовлетворени, разберете!

Изразяват благодарност

Никога не забравяйте какво са сторили другите за вас. Щастливите хора умеят да изразяват емоциите си, благодарността си и признателността си към онези, които го заслужават. Така правите и околните щастливи и кръгът се затваря. Удовлетворението от стореното добро преминава като вълна и сплотява близките.

Развиват оптимизма си

Хората, които съумяват да подредят така нещата си, че успехът и щастието да ги споходят, обикновено произвеждат свой собствен оптимизъм. Без значение каква е ситуацията, успешният човек винаги е зареден с доза щастие. Хората, които мислят оптимистично, гледат на света като на място, пълно с безкрайни възможности, особено в моментите, в които трябва да дерзаеш, да опитваш.

Избягват прекаленото мислене и социално сравняване

Ако се вглъбявате постоянно в това какво са постигнали другите, няма да изпитате и грам задоволство от вашите собствени успехи. Ако все ви се струва, че някак си онова, което се случва на околните е по-добро, няма да сте истински щастливи.

Свързани статии

Поддържат добри социални взаимоотношения

Най-щастливите хора на планетата са тези, които имат дълбоки, смислени отношения с околните, било то близки, семейство, приятели, колеги. Проучванията показват, че дори смъртността при щастливите хора е по-ниска, когато те имат стабилен кръг от хора около себе си. Не е важно съществуването на този свят сам, важно е свързването с тези, които са около теб, за да бъде съществуването ти смислено и пълноценно.

Прощават

Укриването на чувства на омраза е ужасно и съсипващо благополучието. Непрекъснатото съсредоточаване в отрицателните емоции съсипва имунната система. Да се научим да преодоляваме трудностите и да прощаваме би ни направило наистина щастливи и балансирани.

Имат стратегии за справяне

Умението да се справяте с трудностите оформя характера по начин, който се оказва доста полезен за в бъдеще. Творческите решения са изключително полезни в много ситуации. Ще се изненадате какво задоволство носи успешното решаване на проблем.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Глупости - няма рецепта, индивидуално е щастието!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
i vse pak ima osnova na koiato se stapva za da se sagradi tazi mikrovselena , Ot ni6toto trudno se postiga kakvoto i da bilo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време