Семейство

Обещания, които да си дадете в зората на брака

Много по-дълбоки от брачните клетви

19.05.2014г. / 13 12ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Усещането да сте само двамата, особено в началото на връзката ви, когато любовта гори и сте достатъчни един на друг, е прекрасно. Съвсем различно е, когато връзката ви улегне, появят се деца и вече имате едни доста по-сериозни задължения, каквито са възпитанието и отглеждането на малчуганите.

Много двойки не съумяват да издържат на напрежението от ежедневните задължения покрай децата и работата, и в крайна сметка развалят отношенията си. Как можете да си помогнете още преди да сте предприели голямата крачка?

Чрез обещания!

Обещайте си, че ще изясните плана си за раждането

За раждането на бебето майката може и да има най-тежката задача, но това не означава, че бащата има по-маловажна роля. Раждането е един от най-скъпите и ценни спомени в живота на един човек и е важно те да бъдат споделени. Това е добър момент да се уверите, че той е силно ангажиран и привързан към семейната топлота, с която ще го дарите.

Ако не на раждането, то поне в дните преди и непосредствено след него, половинката ви е добре да бъде до вас плътно и да ви засвидетелства подкрепата си. Под влияние на стреса, страха от предстоящото и болката, много двойки развалят отношенията си именно в тези моменти.

Обещайте си, че ще посвещавате достатъчно време един на друг

Тоталната промяна, която ще настъпи в живота ви след раждането на децата, ще преобърне света ви на 180 градуса! Говорейки за това, преди то да се е случило ще ви помогне да избегнете неразбирателства, защото ще сте изготвили правила, към които да се придържате. Най-важното от тях е винаги да си открадвате малко време лично за вас.

Обещайте си да обсъдите новата си рутина покрай бебето

Обсъдете значението на ролята на партньора си с него. Той все пак е „автор“ на бебето ви и покровител на семейното огнище. Често мъжете се чувстват пренебрегнати, когато се появи бебето. Инстинктивно майките насочват цялата си енергия и отдаденост на децата.

За да не се случи пробив в отношенията ви е добре да подготвите половинката си за този момент. Измислете си лично свои начини за компенсиране на пропуснатото усамотение.

Свързани статии

Обещайте си да се справяте с финансовите въпроси заедно

Много е важно партньорите да си имат доверие и да обмислят и решават финансовите проблеми заедно. Важно е, също така, предварително да се обмисли дали семейството ще може да се справи с появата на детето в семейството. Често напълно подходящ момент няма, но все пак е хубаво да се помисли добре.

Обещайте си да създадете точния баланс между работата и личния живот

Когато даваме брачна клетва, като че ли не осъзнаваме докрай важността й и отговорността, която идва с нея. Много бракове се разпадат заради липсата на хармония между професионалния и личния живот на единия от партньорите, а понякога и на двамата.

Тези, които страдат най-много, са децата. Важността на този обет е от първостепенно значение.

Обещайте си да хармонизирате и синхронизирате разбирането си за възпитанието

Най-важният от най-важните обети е този! За да бъде детето отгледано от равностойни и балансирани авторитети, те на първо място трябва да са единодушни за модела и стила на възпитание. Обещайте си никога да не спорите пред детето относно наказания, вземане на страна, какво е позволено и какво не!

Коментирай
33 rate up comment 10 rate down comment
... ( преди 9 години )