Семейство

5 причини да сте OK с факта, че не сте се омъжили!

Много бракове в края на краищата завършват с развод

20.05.2014г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Много хора изпитват в някакъв момент от живота си този проблем. Около тях всичките им приятели се женят, създават семейства, а на вас като че ли не ви върви. От друга страна, на много млади хора им се иска да направят нещо с живота си, да постигнат успехи в кариерата и да добият финансова стабилност, преди да се задомят.

Броят на двойките, които живеят на семейни начала по цял свят нараства неимоверно през последните години. Не става дума само за младежите, много двойки над 40 и 50-годишна възраст също съжителстват свободно.

Поради този факт решихме да ви успокоим и да ви представим причините, поради които трябва да се чувствате напълно OK, че не сте се омъжили!

1. Повечето хора вече не се обвързват с брак

Не бива да се притеснявате, че все още не сте се омъжили, независимо на колко години сте. Средната възрастова граница на браковете вече е доста вдигната, така че дори и да заживеете на семейни начала и да имате деца без брак – оказва се, това не е проблем в наши дни! Няма нужда да се стресирате от тази мисъл.

2. Бракът се свързва с наднорменото тегло

Много изследвания сочат, че брачните двойки често наддават на тегло. Не само статистиките го показват, фактите също го нашепват. Скорошно изследване, публикувано в списание System & Health показва, че мъжете са по-склонни да напълняват в брачни условия, в сравнение с жените.

Свързани статии

3. Бракът изглежда като някаква оковаваща институция и много хора не искат да се чувстват емоционално натоварени от този факт

Бракът действително е консервативна институция, чиято традиция не е редно да отмира, факт. Все пак има нещо дълбоко патриархално и ценностно в него. Но в модерните времена сякаш хората все повече ценят свободата и качеството на взаимоотношенията, отколкото самия лист хартия с подписите.

4. Бракът може да направи приятелския ви кръг ограничен

Много често се случва така, че с напредването на брака да ви останат все по-малко приятели. Приоритетите ви вече са различни, приятелките ви още не са се омъжили и обичат да купонясват и не им се идва все на гости у вас, темите ви на разговор започват да се раздалечават.

Много е добре, когато имате приятелски семейства в обкръжението си, но нещата с годините доста се променят. В крайна сметка, това е в реда на нещата.

5. Много бракове завършват с развод

Каквото и да си говорим, бракът не е това, което беше в миналото. Нашите баби и дядовци може и да са се търпели цял живот, независимо дали заради въпрос на чест или стремеж към съхраняване на семейните устои. Днес, обаче, не сме длъжни да го правим, ако това ще ни накара да се чувстваме зле. Това му е хубавото на XXI век!

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Да, и аз съм щастливо неомъжена. Мъжът ми също :) А на синът ми това също не му пречи да си има мама и татко :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
6 rate up comment 2 rate down comment
Силвия ( преди 9 години )
Ама то няма голяма разлика, ако живеете заедно, така или иначе сте си като женени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 2 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
О, много повече са, споко: )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар