Семейство

Какво помага при хранително отравяне?

Как сами да си помогнем, преди да посетим лекаря?

30.05.2014г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хранителното отравяне не е рядко състояние. Може да се случи на всеки и във всеки един момент. Ако става дума за отравяне с гъби или някаква друга опасна за живота храна, е от животоспазяващо значение да потърсите незабавно лекарска помощ. Но ако става дума за това, че сте погълнали нехигиенична храна или такава, заразена с някаква бактерия, това също може да доведе до неприятни последици.

При хранително отравяне симптомите са гадене, повръщане, главоболие, диария, коремни спазми. Ако не им обърнете внимание, нещата могат да се усложнят. Преди да отидете на лекар, можете бързо да предприемете някои стъпки за подобряване на състоянието ви.

Как да си помогнете?

Тъй като хранителното отравяне ще предизвика прекомерна загуба на течности от тялото, е важно да се хидратирате много добре. Пиенето на течности помага да разредите концентрацията на бактерии в организма и така да подобрите състоянието си.

Джинджифил

Джинджифилът е идеалната съставка за лечение на всякакъв вид храносмилателни смущения. Той има антибактериално, антисептично и успокояващо действие. Действа като директно неутрализира болестотворните микроорганизми и възстановява баланса в тялото.

Можете да си направите чай от джинджифил, който да изпиете веднага след като почувствате симптомите, които споменахме. Прясно изцеден сок от джинджифил също е много ефикасен, смесен с мед и приеман на малки части през целия ден ще помогне за по-бързото неутрализиране на бактериите.

Свързани статии

Ябълков оцет

Той има алкална природа, която помага за по-бързото отшумяване на симптомите на хранително отравяне. Ябълковият оцет помага за успокояване на лигавицата на стомаха и червата и убива бактериите много бързо. Смесете няколко лъжици ябълков оцет с топла вода и изпийте получения коктейл. Това ще помогне за предотвратяване на поява на киселини.

Сок от босилек

Босилекът е много ефективна билка в случаи на хранително отравяне или инфекция, причинена от замърсена храна. Смлян босилек с мед, разбъркан в топла вода, е чудесен начин да се преборите със симптомите на гадене и повръщане. Босилекът убива бактериите и неутрализира инфекцията.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
kamelia_ivanov ( преди 9 години )
джинджифила много помага :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар