Семейство

3 прости начина да надхитрите мозъка си

И да се научите да вземате по-умни решения

24.07.2014г. / 14 29ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За да вземете трудно и отговорно решение, невинаги можете да се доверите на собствения си разсъдък, или на пеперудите в стомаха, както някои казват. Какви техники биха ви били полезни в труден момент, когато се колебаете какво да направите?

Ето 3 прости, но научно подкрепени техники, които ще ви бъдат от полза!

За решения, свързани с връзката – търсете гледната точка на трето лице

Много хора избягват да споделят с трети човек, бил той близък приятел или роднина, проблемите си във връзката. Особено ако те са по-сериозни, споделянето става още по-трудно.

Важно е да се доверите на някого в търсене на решенията си, защото невинаги можете да прецените трезво от позицията на намесени в дадената ситуация. Затова различната гледна точка на страничен наблюдател ще ви е от полза във вземането на решения.

Но не става дума да се доверявате на 100% на чуждото мнение. Не забравяйте да анализирате ситуацията.

Свързани статии

За финансови решения избягвайте да ползвате кредитната си карта

Не, тук не се има предвид да пренебрегвате плащането на сметките всеки месец, само за да не изкарате кредитната си карта на червено! Просто не е препоръчително да разплащате задълженията си с тази карта, защото така само замествате едно задължение с друго.

Едно проучване, проведено в САЩ през 2011 година установи, че ако изисквате редовно отчет за баланса по сметката на кредитната ви карта, може да намалите драстично харчовете по картата! Именно защото ще се учудите за какви ненужни неща я използвате!

За размера на порциите – преосмислете големината на съдовете за вечеря

За да успеете да въведете ред в кухнята и най-вече във фигурата си, трябва да се доверите на по-малкия размер съдове. Доказано е, че модерните и екстравагантни чинии са красиви, но неефективни за борещите се с килограмите. Те позволяват да се злоупотреби с количеството храна, а това не е никак добре за фигурата и здравето.

Едно просто, но мъдро решение като това ще ви помогне да овладеете ситуацията с храненето и диетите. Неусетно ще се вталите!

По този начин с малко хитрост и доверие в близките ще излъжете мозъка си, но за добро! Това ще ви помогне да вземате по-умни решения!

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Трикстър ( преди 9 години )
Трябва да си доста безмозъчен, за да са ти нужни подобни "трикове" за да надхитриш мозъка си :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати