Семейство

Неписани правила за общуване между баща и син

На какво всеки баща трябва да научи своя син

13.07.2014г. / 15 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Общуването между син и баща има своите неписани правила. Моменти, в които малкият и големият мъж се учат един от друг. На какво трябва да научи всеки баща своя син от мига, в който го поеме в ръцете си?

Кое освен самочувствието, доброто образование, непрестанното изучаване на света и креативността играе роля във възпитанието на един бъдещ мъж може да прочетете в следващите редове.

Научете го на отговорност

Отговорността е един от най-важните фактори в живота и нещо, което винаги се очаква от един мъж, било то и малък. Отговорност към семейството, към работата, към дадената дума.

Научете сина си да държи на обещанията си, да умее да признава грешките и провалите си, но в същото време да проявява гъвкавост, за да може лесно да излезе от трудната ситуация.

Как да се ръкува

В наши дни езикът на тялото е нещо, на което се обръща все по-голямо внимание. Ръкостискането винаги подсказва какъв човек стои срещу вас. Не забравяйте да го научите, че по ръкостискането посрещат и изпращат.

Важно е да знае и как да направи правилния контакт с очите, когато комуникира с отсрещната страна, да спазва дистанция, както и за останалите важни елементи от езика на тялото.

Научете го на спорт и игри

Първите забавни минути с настолни игри като шах и табла са запазени за баща и син. Осигурете му разнообразие от образователни игри, спортове, които заедно може да практикувате.

Покажете му как се работи с компютър, таблет. Това са едни незабравими мигове на детството, които изграждат една стабилна основа за по-нататъшна комуникация между баща и син.

Да прави самолетчета от хартия

Въпреки че се продават красиви модели на самолети, които синът ви може да сглобява заедно с вас, самолетите от хартия си остават магията на детството. Те са чудесен начин да въведете вашия син в света на геометрията симетрията, и пространствените отношения.

Научете го да свири на музикален инструмент

Без значение дали се занимавате професионално или любителски с музика, хубаво е вашият син да умее да свири на някакъв музикален инструмент. С помощта на музиката ще развиете в него много други ценни качества.

Да се извинява

Да се извинява, но не за всичко, а в моменти, в които е допуснал грешка, целенасочено или неволно е наранил някого.

Свързани статии

Да уважава майка си

Той ще се научи от вас да обича, да уважава своята майка и жените, които среща по пътя си. Така както вие обичате и мразите, по същия начин и той ще изразява своите чувства. Затова не забравяйте да показвате всекидневно любовта си към вашата половинка.

Оставете го да спечели на някоя от игрите, на които играете. Той трябва да знае, че големи неща също са постижими.

Научете го как да спестява пари

Касичката е първата стъпка, с която децата се учат как да управляват своите финанси и да заделят средства.

Да губи с достойнство

Животът не е само победи, но и загуби. Като деца губим и печелим на футболното игрище, а като възрастни в големите дела. Научете вашият син да губи с ръкостискане, с достойнство и високо вдигната глава.

Дайте му ценни примери, които доказват, че провалът може да бъде неговата стъпка към успеха.

Снимка: Photl

Коментирай
2 rate up comment 8 rate down comment
RONALDO PASIVNIA ( преди 9 години )
da sviri na instrument - DA NE E JENA 4e da SVIRI...po dobre ne6to kak da bodne
отговор Сигнализирай за неуместен коментар