Семейство

Честит имен ден на Юлия и Юлиян!

На 16 юли Българската православна църква почита паметта на Света мъченица Юлия девица

16.07.2019г. / 05 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

На 16 юли Българската православна църква почита паметта на Света мъченица Юлия девица. Юлия била родена в Картаген. Израснала в добро семейство на християни и била възпитана в любов към Бога.

При превземането на Картаген от персийците Юлия попаднала в плен. Била продадена на сирийски търговец, който я карал да се отрече от Христовата вяра, но тя не се съгласила. Не след дълго на търговеца му се наложило да пътува до остров Корсика.

На това последно свое пътуване тръгнала и Юлия заедно със своя господар. На острова се празнувал голям езически празник. Местните жители видели, че момичето не се кланя на езическите идоли.

Това коствало живота й, и Юлия намерила смъртта си разпната на кръст. Не далече се намирал друг малък остров на име Маргарита, на който имало мъжки манастир. Явил се ангел, който известил за смъртта на Юлия. Монасите прибрали тялото й я погребали.

На гроба на Света Юлия започнали да стават чудеса и много болни получили изцеление. В нейна памет построили и малка църква на острова.

На 16 юли имен ден празнуват Юлия, Юли, Юлияна, Юлиян. Честито на имениците!

Коментирай