Семейство

5 причини да се запишете на танци още утре!

Танците са прекрасен начин да тонизирате цялото тяло

17.07.2014г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Танците са прекрасен начин да тонизирате не само тялото си, но и да повишите настроението си. Чрез тях можете да поддържате изваяна фигура без дори да усетите, защото няма да скучаете във фитнеса изтощителни часове наред, а ще се забавлявате!

Защо да се запишете на курс по танци още утре? Кои са основните причини да предпочетете този начин на забавление и тренировка и какво ще ви донесат танците?

Добра поза

Позата на тялото е от огромно значение за здравето на костната система и не само. Работата на всички жизненоважни вътрешни органи зависи от правилната поза на тялото. Всякакви системни изкривявания крият опасност за цялостното здраве в дългосрочен план.

Чрез танците ще се научите да поддържате силуета добре изправен, раменете ще са в добра форма, шията и врата няма да са приведени, което крие опасност от изкривяване на гръбнака и притискане на важни кръвоносни съдове.

Баланс

При тренирането на завъртанията и особено при тези с по-висок интензитет на въртене, вие се научавате да балансирате перфектно. При скоростното прехвърляне на тежестта на тялото от единия крак на другия тренирате и вестибуларния апарат, който отговаря не само за равновесието, но и за правилното позициониране на тялото в пространството.

Свързани статии

Сила

Чрез танците се стяга и закалява абсолютно цялото тяло. Всички мускулни групи участват в движенията, затова този вид приятна тренировка може да се счете за една от най-полезните и ефективни за цялостно повдигане на тонуса и заздравяване на тялото.

Кардио

Танците са много добра кардио тренировка. Ако следвате правилната техника на дишане и ритмично движение ще усетите как ще започнете да сваляте равномерно килограми. Освен това кардиото е много полезно за закаляване на сърдечния мускул и подобрява работата му.

Само една минута джайв е достатъчна, за да накара сърцето да се активизира и да повиши сърдечната честота за още 10 минути. Това помага за намаляване нивата на холестерола и кръвното налягане.

Социални ползи

Най-хубавото на танците е, че завързвате нови приятелства и разширявате социалния си кръг. Пък и в тези страстни ритми... кой знае? Може да откриете и следващата си интимна половинка!

Коментирай