Семейство

Вдъхновяващи цитати за сватбени тостове

Ако се чудите какво да кажете, а ви предстои сватбена реч

29.07.2014г. / 15 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сватбената традиция повелява да се държат красиви и вдъхновяващи речи. Хубаво е, когато се създаде настроение, пусне се по някоя сълза и остане някой топъл спомен в сърцето от прекрасния паметен ден.

Но ако не знаете какво да кажете? Какво би било подходящо за този случай? Представете си, че ви се налага да отидете на сватба или още по-лошо – да кумувате, но не сте измислили подходяща реч! Какво ще правите тогава?

Е, няма да ви пишем речта, но ще ви предложим някои от най-подходящите теми и похвати, от които да намерите своето вдъхновение.

Цитирайте велик поет

Малко е тривиално, но пък винаги е емоционално! Не е необходимо цитатът да е дълъг. Можете да изберете някой кратък, но съдържателен цитат, който да описва отношенията на вашите близки. Украсете го с вашите искрени мисли и ще се получи чудесен поздрав!

Поласкайте бащата на булката

Или пък майката! Подчертайте с топлота и нежност колко се радвате, че децата им най-после са открили щастието. Ще разтопите сърцето на сватовете, сигурни сме! Пожелайте искрена радост на младото семейство и изразете щастието си от това, че техните родители са тук да ги подкрепят.

Ако се познавате отдавна можете да вмъкнете и някой скъп спомен.

Предложете някой съвет за бъдещото съвместно съжителство

Ако вече имате брачен опит можете закачливо да дадете съвет на младото семейство. Добър начин да подхванете тази тема е известен цитат от Антоан дьо Сент Екзюпери, който гласи: „Любовта не се състои в това да гледате влюбено един към друг, а да гледате заедно в една посока!“.

Цитирайте любовно послание от Библията

Можете да цитирате откъс от някое евангелие не с религиозна цел, а да подчертаете духовността и светостта на брака. Така този спомен ще остане в сърцата на двойката завинаги и ще ги топли в трудни времена.

Цитирайте някой философ

Например Сократ, който освен философ, оказва се е бил и комик. Използвайте някой закачлив цитат, като например: „Ако си намериш добра жена, ще бъдеш щастлив. Ако си намериш лоша – ще станеш философ!“. Странен хумор е имал Сократ, но със сигурност ще разсмеете гостите.

Свързани статии

Подчертайте колко е важен смехът в семейството

Ако двойката има добро чувство за хумор, използвайте го! Джон Удуърт е казал: „Сексапилът избледнява с времето, красотата повяхва. Но да се ожениш/омъжиш за човек, който те кара да се смееш всеки ден – това е истинско удоволствие!“. Не е ли истина?!

Споделете класическа мъдрост

Напомнете на двойката, че „успешният брак изисква постоянство – влюбвайте се много пъти до края на живота си, но в едно и също лице!“, казва Мигнън Маклафлин.

Отпразнувайте всичко, което тепърва предстои

Преспокойно можете да изброите бъдещите хубави мигове, които предстоят на младото семейство – свиването на гнездо, раждането на деца, любовта и разбирателството, успехите, които ще постигнат заедно в трудния живот! Със сигурност ще просълзите всички гости!

Коментирай