Семейство

Какво трябва да знаете за развода?

7 неща, през които всяка развеждаща се жена преминава

29.08.2014г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Разводът е неприятен момент от брачния живот, който за съжаление не е никак рядко срещан. Много хора го преживяват тежко. За нежната половина на света разводът e особено труден избор, който доста жени правят в абсолютно краен случай, когато положението стане напълно нетърпимо.

Дали това е грешка или не, не можем да отсъдим. Това, което можем да направим, е да ви представим няколко неща, които според експертите всяка жена трябва да знае за развода. 

1. Не забравяйте да скърбите

Дори когато вие сте инициирали развода скръбта не е забранена. Тя е полезна, помага на човек да разграничи миналото от настоящия момент. Това пък е полезно за фокусиране в бъдещите желания и стремежи. 

Пък и разводът все пак е загуба на една любов. Тя е съществувала, била е жива, а сега е безвъзвратно изгубена и заслужава да скърбите известно време за нея. Но не прекалено дълго!

2. Ще се дистанцирате от женените си приятели

Това е нормална човешка реакция. Приятелите ви, които все още са щастливо женени ще ви карат да се чувствате виновни, че не сте могли да запазите вашата връзка. Пък и е възможно да се появи чувство на ревност и дори завист.

3. Избягвайте сериозна връзка в следващите 2 години

Починете си от обвързването, съобразяването, страхът от самотата при евентуална раздяла. Отвличайте вниманието си с приятни занимания и се опитайте да забравите болката. Дайте си реална самооценка. Знайте, че някой ви чака там някъде – някой, който е точният човек за вас!

Не се примирявайте с каквото се появи на хоризонта! 

Свързани статии

4. Прекратете всякакви финансови взаимоотношения

Не е достатъчно просто да закриете общите си спестовни сметки. Трябва да уредите законово заемите и имотното си състояние, за да сложите истински край на черната страница от живота ви. А и за да не изникнат неочаквани финансови изненади в бъдеще!

5. Ще имате повече време за себе си

Хубавото на отърсването от злощастния брак е времето, което сега ще ви стига за всичко. Ще можете да правите каквото пожелаете без да се съобразявате с когото и да било. Ще можете да се поглезите, да свършите неща, които сте отлагали, да си починете, да отидете на екскурзия, да видите нови места и да се заредите с нова енергия. 

6. Ще се разведете и със семейството му

Дори да ви е било приятно да общувате със семейството му, сега вероятно ще ви се наложи да преустановите тези контакти. Казват, че когато се омъжваш за някого, се омъжваш за цялото му семейство. Е, и обратният вариант е верен.

7. Ще се почувствате по-добре

В крайна сметка, след като мине скръбта и се отърсите от неприятните чувства и спомени, ще започнете да се чувствате по-добре. Ще осъзнаете, че сте направили правилния избор.   

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Вие откъде знаете, възрастна госпожо. Четейки "статиите" Ви човек остава с впечатлението, че сте девствена а времето за женене Ви е изтекло още когато имаше Червена Звезда на министерския съвет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Напротив, има много истина в написаното! Съвсем нужно е да се напомни, че въпреки всичко е нормално да скърбиш. Все пак този човек е бил някога важен за теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )