Семейство

Мечтаният дом е по-близо до Вас

Възможно е да пестите, докато харчите

02.09.2014г. / 14 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След напрегнат ден човек мечтае да се потопи в уюта на собствения си дом с релаксиращо питие в ръка. Реалността често е друга – завръщате се в квартирата под наем или в препълнен с няколко поколения апартамент. Иска ви се някой ден да се преместите в нов апартамент с детска стая, а защо не и със стая за гости и кабинет. Но подходящият момент все не идва, нямате време да се информирате и да вземете разумно решение.

Не е нужно да хабите време и ресурси. Можете да откриете мечтаното жилище в нета, както и да направите консултация с експерт жилищно кредитиране през Skype. Засега услугата се предлага само от Пощенска банка. Трябва предварително да си запазите час на www.postbank.bg. Експертите по жилищно кредитиране ще ви помогнат да изберете най-подходящия кредит и ще ви посъветват как да инвестирате в покупка на жилище, без да изразходвате всичките си спестявания.

Да харчите и пестите едновременно ви звучи невъзможно? Принципите за финансова стабилност повеляват, когато теглите кредит или правите голяма собствена инвестиция, винаги да оставяте паричен буфер, който да бъде равен на нужните ви разходи за базисната издръжка на семейството за 6 месеца.

Следващата крачка е да потърсите информация за банкови продукти, които ви дават възможност да пестите и инвестирате едновременно. На българския пазар за момента такъв продукт е „Спестовен жилищен кредит“ на Пощенска банка.

При него лихвата намалява автоматично, когато увеличавате размера на спестяванията си в банката. Докато изплащате месечните вноски, имате свободата да разполагате със спестяванията си. И така да ползвате допълнителен паричен ресурс за покупка на мебели и аранжиране на прекрасния си нов дом.

Коментирай