Семейство

Най-зловещите типажи свекърви

На които, да не дава Господ, да се натъкнете!

04.09.2014г. / 17 19ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Можете да изберете съпруга си, но не можете да изберете роднините, с които ще се сродите от негова страна! Това е закон, чиято мощ връхлита хиляди снахи по света.

Някак все така се случва, че отношенията снаха-свекърва не могат да са идеални и цветущи. Дори в приятелските отношения възникват някои разногласия, които могат да ви накарат да си скубете косите.

Но какво да се прави – обрекли сте се в добро или лошо!

Една американска журналистка на име Кейти Ринк провежда интересни изследвания за типажите свекърви, на които снахите могат да се натъкнат. Изследванията тя събира в хумористична книга, която дава и съвети как да се справите с проблема „зла свекърва“, оповестява Daily Mail.

Кои са основните типажи, в които може да разпознаете и вашата свекърва?

„Лавината“

Тя пристига мълниеносно, очаква да й бъде направена чаша кафе, без дори да се замисля, че ви прекъсва по средата на заниманията ви с децата, гладенето и печенето на сладкиш. Да не говорим за останалата домакинска работа.

И бързо трябва да я настаните, преди да е започнала да отваря кухненските ви шкафове, за да търси уж бисквити за кафето, защото ще установи, че не сте пазарували! Ще се започнат упреци, че децата се хранят с полуготови боклуци. Оттам ще се премине през темата за погрешното ви възпитание.

Такива свекърви са истинска напаст. Те държат да напътстват всичко и всички. Техните съвети и техните начини са единствено правилни и спорът е в кърпа вързан.

„Съветничката“

Този тип свекърви сякаш цял живот са работили като кърмачки, възпитателки, учителки в началното училище и психоложки в едно! Те постоянно се намесват във възпитанието ви, порицават ви, когато не са съгласни (а това се случва постоянно).

„Дистанцираната“

Тя посещава децата веднъж седмично или когато я помолите да ги гледа, докато имате работа. Но странното е, че когато се приберете бебето все още си стои в кошчето, няма разхвърляни играчки, а и знак за вечеря не намирате.

Питате се – да не би да е връзвала децата, докато не сте били вкъщи?

„Неналагащата се“

Този тип свекърви винаги се обаждат в най-неподходящото време за вас, винаги цъфват на вратата, когато не ги очаквате. Извиненията им са безумно плоски и си личи, че бърза да ги претупа.

Това по принцип би трябвало да ви устройва, особено ако отношенията ви не са много близки, но някак и това ви дразни, защото виждате незаинтересованост.

Свързани статии

„Манипулаторката“

Това е може би най-често срещаният типаж свекърви. Много снахи ще го потвърдят. Тя винаги изкривява нещата през нейната призма и кара сина си да взима нейната страна. Този ужасен навик е разделил много двойки през годините.

Пожелаваме ви никога да не попадате на такава свекърва!

„Снобарката“

Тя никога няма да се изцапа с пастели или с бананова каша, докато се занимава с децата. Просто няма да се занимава с тях по този начин, а по нейния. Ще ги изведе на разходка, ще обиколят магазините, които тя харесва, ще ги измори до припадък и ще ги върне вкъщи полузаспали.

Ако отивате заедно на семейно събиране, няма да спре да критикува външния ви вид, съчетанията, които сте подбрали, вратовръзката на сина й и прочее.

„Неохотната баба“

Тя завърта очи, ако я помолите да гледа детето и винаги пита: „Майка ти и този път ли не е свободна?“. С нея можете да си имате доста неприятности. И не го прави от неприязън към децата, напротив – прави го нарочно, за да се почувствате длъжна да й благодарите по някакъв начин.

Коментирай
4 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )