Семейство

Неща, които щастливите двойки правят

Как да подобрите връзката си?

15.10.2014г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinsktock

Снимка: Thinsktock

Кой не е преживял тежка раздяла поне веднъж в живота си! В тези моменти хората си мислят, че просто не съществува щастлива любов или ако съществува, тя е истинска рядкост.

Колкото и да не ви се вярва, истинската любов съществува. А заедно с нея идва и щастието. Щастливите двойки се различават от останалите не само по усмихнатите си лица, но и по нещата, които правят заедно.

За да успеете да отключите щастието и във вашата връзка, разберете кои са нещата, които всички щастливи двойки правят!

Подкрепят се взаимно

Дори когато всичко върви прекрасно, животът си остава истинско предизвикателство. Така че всички сме длъжни по някакъв начин да се справим с него. Половинката е и наш партньор, не просто фигурант в живота, но и партньор в истинския смисъл на думата.

Затова щастливите двойки правят всички важни крачки в живота именно заедно.

Отминават онова, което позволява да бъде отминато

Ако сте от двойките, които се дразнят и карат за най-малките дреболии наред с важните неща, връзката ви е застрашена. Щастливите двойки са се научили да спорят в определени граници и да отминават онова, което не изисква чак толкова голямо внимание.

Успешните влюбени остават такива, защото умеят да прощават и да пренебрегват маловажните грешки на другия.

Докосват се

За качествената, дълготрайна и пълноценна връзка е важен физическият контакт. И не става дума за сексуалния живот на двойката. Става дума за невинните докосвания, държането на ръцете, галенето на косата – всички тези малки изразни средства на любовта и близостта между двама души.

Изразяват любовта си

Дори и невинни SMS-и, казващи „обичам те“ са от голямо значение, въпреки че връзката ви е отлежала във времето и сте доказали любовта си. Израз на любовта никога не е излишен!

Свързани статии

Наглеждат се от време на време

Независимо дали сте в другата стая или на другия край на града, щастливите двойки се наглеждат понякога, просто така – за да подсетят другия за присъствието и загрижеността си. Това е чудесен начин да покажете на другия, че мислите за него.

Искат онова, което им е нужно

Щастливите двойки не се свенят да изразят един пред друг от какво действително имат нужда. Именно на тази база се гради истински качествен синхрон. Той е мощна основа на една връзка.

Наслаждават се на нещо заедно

Независимо за какво става въпрос, щастливите двойки умеят да се наслаждават и забавляват заедно. Те толкова си пасват, а дори и да не е така, уважават интересите на другия, че някакви си минимални различия в интересите не са в състояние да развалят връзката им.

В основата на това е проявата на дълбока толерантност, която много двойки трябва да се научат да проявяват, преди да започнат да се тръшкат, че не са щастливи! Просто трябва да опитат по другия начин.

Коментирай
Свободно време