Семейство

Спектакъл за най-малките в Театър „Възраждане“ ще се играе всеки месец

„Жълто“ е представление за бебета и деца до 3 години

21.10.2014г. / 11 32ч.
Аз жената
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

От 16 октомври Театър „Възраждане“ ще бъде домакин на единственото представление за бебета, създадено от Център за изкуства „За Родопите“. „Жълто“ ще се играе всеки месец и очаква най-малките зрители и техните родители. Първата среща със спектакъла е този четвъртък в 10:00 сутринта.

„Жълто“ е съобразен с препоръките и указанията на професионален детски психиатър и цели да стимулира чувствителността и емоционалността на най-малките, като едновременно с това полага основите на естетическото им възпитание. Възприятията на едно дете и формирането на вкус и отношение към изкуството в неговата по-късна възраст се базират на това, до което то се докосва в първите години от своя живот. Ето защо „Жълто“ е една добра възможност за родителите да срещнат своите деца с театъра по най-адекватен и смислен начин, изцяло отговарящ на нуждите им.

Продължителността на представлението е 35 минути, а екипът, който стои зад „Жълто“, е:

Автори: Петър Тодоров и Десислава Минчева

Режисьор и продуцент: Петър Тодоров

Консултант: Д-р Здравка Янева, детски психиатър

Художник: Николина Костова-Богданова

Хореограф: Галина Борисова

Музикална среда: Десислава Минчева

Музикални педагози: Петя Кучмова, Петя Диманова, Иван Пичуров и Елко Делиев

Изработка на костюм: Шивашко ателие „Гущера

С участието на: Десислава Минчева

Поканата за големите зрители отново е за края на тази седмица. На 17 октомври, Театър „Възраждане“ ще представи своя спектакъл „Фотоапарати“ в рамките на Международния форум за съвременни изкуства IETM София 2014. Спектакълът е с начален час 19:00 и все още има билети.

Коментирай