Семейство

Безплатни консултации за съжителството на децата с домашни любимци

Отговори на въпроси за децата и кучетата

24.10.2014г. / 09 58ч.
Аз жената
Безплатни консултации за съжителството на децата с домашни любимци

Добре ли е детето да расте с домашен любимец? Какво трябва да направи семейството, преди да вземе решението? Какъв трябва да е ангажиментът на детето? Има ли животни и породи, които са по-подходящи за съжителство с деца?

Как да търсим хармония в характерите? Как могат домашните любимци да помогнат на децата в развитието им? Какви мерки да предприемем, за да гарантираме здравето на всички?

Отговор на тези и още въпроси могат да получат всички желаещи по време на безплатните консултации със специалисти в съвместния проект на Центъра за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в НБУ и PETS&U Децата и домашните любимци.

Целта е експерти от различни области да помогнат както на родителите, така и на децата да направят информиран и отговорен избор.

Първата от серия консултации ще се проведе на 26 октомври (неделя) от 13.30 до 16.30 часа в центъра на PETS&U в София на бул. „Черни връх“ 25. Желаещите ще могат да получат отговор на въпросите си от Евгения Даскалова, клиничен психолог от Център за комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в детска възраст към Нов български университет, д-р Стефан Стефанов и д-р Десислава Данева, ветеринарни лекари от PETS&U и Гергана Цончева, специалист по модификация на поведението на кучето от международната организация United K9 Professionals.

Заповядайте на 26 октомври (неделя), в 13.00 часа, за да се запознаете с проекта и съветите на професионалистите. На място ще бъдат представени и резултати от анкетата на PETS&U за съжителството на деца и домашни любимци.

Повече за специалистите:

Евгения Даскалова е клиничен психолог и асистент 1-во ниво в психодраматичния терапевтичен подход от Центъра за комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в детска възраст към НБУ. Има преддипломна квалификация, специалност „Психология – когнитивно поведенчески подход“ от университет „„Йоханес Гутенберг““, Германия и специализира „Клинична психология – психоаналитична перспектива“ в НБУ. Експерт към Български хелзинкски комитет. Работила е както в България, така и в чужбина. От години се занимава с деца и участва в различни проекти за превенция на насилието и агресията в училище.

Свързани статии

Д-р Десислава Данева и д-р Стефан Стефанов от PETS&U са дипломирани ветеринарни лекари, завършили Тракийския университет в Стара Загора. И двамата са практикували във ветеринарни клиники у нас, а д-р Данева е работила и в университетската клиника в Бърно, Чехия.

Гергана Цончева е педагог по образование, но от 2 години работи в българското представителство на международната организация United K9 Professionals, която обучава специалисти по проблемите на кучешкото поведение. Целта е да се помогне на стопаните да живеят в хармония с кучетата си и да променят нежеланото поведение, без да прилагат насилствени методи.

Коментирай
Свободно време