Семейство

Хората, които не сте длъжни да каните на сватбата си

Роднини на ваши приятели

28.11.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Сватбата е дългоочакван момент и един от най-щастливите дни в живота на всеки. Но същевременно е и деликатен, тъй като под въздействието на хормоните на щастието и емоциите сме склонни да поканим на този специален ден всеки, когото познаваме.

Вземете лист хартия и направете списък с гости. Преди да изпратите поканите, прегледайте отново кои ще са евентуалните. Ще се появи нотка на колебание, може да се почувствате и гузни да разчистите списъка.

Забравете да каните самотните и завистливи приятели, които нямат любим до себе си и вечно се оплакват от живота. Ето кратък списък на хората, които не сте длъжни да каните на сватбата си.

Вашата бивша половинка

Не допускайте грешката да поканите бившата си половинка на този специален ден. Дори и да сте запазили приятелските взаимоотношения, по никакъв начин не се чувствайте длъжни да отправяте покана към него, дори и той да ви е поканил на своята сватба.

Ако партньорът ви казва, че няма нищо против на сватбата да присъства и бившата ви половинка, повярвайте – не е така. Нека бившите останат в миналото.

Вашият шеф

Деликатна ситуация, в която не бива да се чувствате длъжни от възпитание да поканите шефа си на сватбата, особено ако не е шефът мечта. Сватбата е интимен момент и той трябва да бъде запазен само за вас и близките ви хора.

Едва ли ще се чувствате спокойни и ще може да се забавлявате, ако знаете, че там някъде ви дебне шефът. В случай, че имате близки, приятелски отношения, тогава може да го направите част от този момент.

Роднини на ваши приятели

Те ви посрещат винаги топло, когато им гостувате и харесват всеки ваш пост и снимка в социалните мрежи, но наистина няма нужда да ги каните на сватбата си.

Проблемните приятели

Всеки има по един такъв, който щом се докосне до чашката, става заядлив. Лошото при такива типажи хора е, че те нямат мярка на пиене и са изключително конфликтни. За да си спестите главоболията и никой да не наруши празника – не ги канете.

Свързани статии

Далечни роднини

Никога не сте ги виждали и те вас или преди години когато сте били съвсем малки, не поддържате връзка и не знаете почти нищо един за друг. Автоматично задраскайте от списъка с гости непознатите роднини.

Съседите

Само защото често спирате да си говорите или ви познават още от бебешката количка, не е причина да ги включите към гостите за сватбата.

Момичетата от бюти салона

Те се грижат за вашата красота, дори за сватбения ви ден, но не се чувствайте длъжни да ги поканите на сватбата.

Коментирай