Семейство

Идеи за празнична разходка

Къде да се разходим със семейството след като сме похапнали обилно по празниците?

24.12.2014г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След голямото празнично похапване вероятно на повечето от вас ще им се иска да се пораздвижат, да оползотворят свободното време, а и да изгорят поетите калории на празничните трапези.

Би било приятно да се разходите със семейството и децата, да посетите забавни културни мероприятия или да се отдадете на някой приятен зимен спорт.

Предлагаме ви няколко идеи за празнична разходка със семейството!

Ледена пързалка

В София има няколко приятни варианта за каране на зимни кънки. Този грациозен зимен спорт може да се превърне в страхотно коледно изживяване за цялото семейство. Къде можете да покарате кънки на лед?

На езерото „Ариана“

Ледената пързалка на езерото „Ариана“ е денонощна, така че изборът на час, в който ще посетите съоръжението, е ваш. Цените за вход и наем на кънки възлизат общо на около 10 лв.

Зимен дворец на спорта


За тези, които не знаят, Зимният дворец се намира в „Студентски град“ на улица „Акад. Борис Стефанов“. Цената е същата. През седмицата ледената пързалка за посетители работи между 18,30 и 20 ч. В събота и неделя пързалката е отворена между 17 и 19 ч.

Спортен комплекс „Славия“

Спортен комплекс „Славия“ се намира в квартал „Овча купел“. Адресът е ул. „Коломан“ 1, точно до автогара „Овча купел“. Цените възлизат отново приблизително на 10 лв.

Драгалевски манастир „Св. Богородица Витошка“

Драгалевският манастир е много подходяща дестинация за разходка по празниците. Не само идеята е тематична за Коледа, но и в близост до него се намират още Бистришкият манастир „Св. Петка“, Бистришкият манастир „Св. св. Йоаким и Ана“, Дървенишкият манастир и Княжевският манастир.

Имате възможност да изберете някоя от близките дестинации или да посетите повече от една.

До манастира има асфалтов път, така че хората с автомобили няма да имат проблеми с пътуването дотам. Стига се за около 20-30 минути от София.

Ако не сте с кола, до центъра на Драгалевци се стига с автобуси номер 64 и 93. От последната спирка има пътека към манастира. Нарича се „Пътеката на Левски“ и е дълга приблизително 2 км. Като времетраене отнема около половин час.

По време на турското иго Драгалевският манастир е бил опожаряван. През втората половина на 15 век е възстановен. В него се пазят евангелия от 15, 16 и 17 век.

В годините на националноосвободителните борби Драгалевският манастир е едно от най-атакуваните средища на борбата за освобождение.

Свързани статии

Театър

Ако желаете да заведете децата на куклено представление, можете да го направите дори в празничните дни. Кукленият театър в София ще изнесе представления на 24-и, на 25-и и 26-и декември от 12 ч. Постановката е „Бяла приказка“. Билети има на касите на театъра.

В Младежкия театър можете да се насладите на постановките „Пинокио“ от 11 ч. и „Ла“ от 19 ч., само че на 27-и декември, тъй като театърът почива на самите празници. В неделя (28-и декември) децата ще имат възможност да гледат „Карлсон, който живее на покрива“ от 11 ч. на голяма сцена, а от 19 ч. ще се играе постановката „Семеен албум“ на камерна сцена на Младежкия театър.

Пързалка за шейни

Децата обичат пързалянето с шейни. Да се надяваме до Коледа да е натрупал сняг! Все пак, Коледа без сняг е като Коледа без подаръци! Хубави локации с идеални естествени пързалки за шейни са Южният парк, Борисовата градина и Витоша. Парковете предлагат чудесни естествени могили, които са идеално място за забавления с шейни.

Разходка в мола

Винаги можете да заведете децата в мола. В детските кътове има организирани забавления за деца с участието на Дядо Коледа.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
снежен човек ( преди 9 години )
Тази статия е толкова безумна... Славия не е до автогарата, каква разходка в мола ?!? Само тези идеи ли успя да роди автора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар