Семейство

Алфа или бета жена сте?

Алфа жените притежават голяма емоционална интелигентност

04.02.2015г. / 16 11ч.
Михаела Лазарова
Анджелина Джоли. Снимка: Reuters

Анджелина Джоли. Снимка: Reuters

Според едно разбиране, жените и мъжете се делят на два основни типа – алфа и бета. Днес обръщаме внимание на дамите и какво се крие зад определението алфа и бета жена.

Алфа жената

Ако искате да преговаряте с алфа жената, няма да ви бъде лесно. Тя знае своята стойност. Алфа жената е лидер, заобиколена от подчинени, които и се възхищават. Не е задължително да бъде най-красивата в своя приятелски кръг, защото тя разчита на умствения капацитет, който винаги я води напред.

Без затруднения тя може да обсъжда теми като политика, икономика, бизнес, право и други. Рядко приема инструкции от мъже, а езикът й понякога е циничен и саркастичен, но винаги поднесен с чар. Алфа жената често се поставя като възможности над много мъже.

Тъй като тя е кариерист, използва своите качества на добър комуникатор и прелъстител, за да достигне там, където желае. Притежава голяма емоционална интелигентност и е добър манипулатор.

Тя действа решително като мъж, но запазила женствената си същност. Забавна е, интригува мъжете с широки познания по разнообразни теми и е финансово независима.

Известни алфа жени: Хилъри Клинтън, кралица Елизабет I, Опра Уинфри, Ангела Меркел, Анджелина Джоли, Ана Уинтур.

Алфа жената има усет към модата. Едни от най-често заеманите професии от алфа жени са в политиката, PR, модния бранш, финанси, право и други.

Бета жената

Бета жената е сладка, грижовна и въздържана. Тя е изключително женствена и се радва на малките неща в живота, като декорацията на дома, приготвянето на вкусни блюда, градинарството.

Има добър външен вид, усет към красивото, модата и изкуството. В любовта е изключително лоялна към партньора и много чувствителна.

Знае кога и как да се държи, особено на официални приеми, дискретна е и когато се налага дипломатична. Отличава се с чар, харизма, комуникативност и позитивна нагласа към хората около себе си, състрадателност и смиреност.

Свързани статии

Бета жената се грижи много за своята половинка и често жертва собствените си нужди заради любимия. Минусът на този тип жени е че невинаги успяват да блеснат с особен интелект.

Те не се стремят да градят кариера, проявяват инертност и очакват мъжът до тях да е достатъчно добре материално, за да се погрижи за техния комфорт и сигурен живот.

Бета жената очаква тя да бъде съблазнена и рядко би направила първата крачка, за разлика от алфа жената.

Известни бета жени: Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Дженифър Анистън.

Едни от най-често заеманите професии от бета жени са куратори в арт галерии, специалист по интериорен дизайн, актриси, в кулинарния бизнес.

Снимки: Reuters

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Лекарките в кой тип са? Или зависи от специалността?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати