Семейство

Грешки в храненето и тренировките, които състаряват

Как сами ускоряваме процесите на стареене?

06.03.2015г. / 12 44ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Яденето на твърде много захар е пагубно за здравето. Но не само това, прекаляването с десертите ви прави да изглеждате и по-стари. Коя жена би искала това?

Всички искаме да останем вечно млади. Но тъй като това е невъзможно, можем поне да не правим някои неща, които допълнително ускоряват процесите на стареене и ни карат да изглеждаме стари и изпити.

Кое в диетата ви състарява?

Прекаляването с десертите

Лошото на десертите е, че винаги искаш още. Трудно е да се овладеем и да спрем само с малка дегустация.

Процесът на разграждане на захарта, наречен гликиране, вреди на колагена, който поддържа кожата гладка и стегната. Колкото повече захар ядете, толкова по-зле за колагена ви. Следващия път си помислете дали ще се тъпчете с десерти!

Не се отърсвате от стреса

Стресът съсипва цялостно тялото. Това се отразява на младата кожа и свежестта. Ако се гневите в работата или вкъщи, ако не си помагате в изразходването на негативната енергия, много бързо това ще започне да се отразява върху кожата.

Отделяйте време за фитнес или йога. Можете да изберете каквато практика ви е по вкуса, важното е да се стремите към релаксиране и премахване на трайните натрупвания на стрес.

Винаги избирате кафе

Любителите на кафе винаги са готови за още една чаша. Пушачите пък много често са и заклети кафеджии.

Кофеинът обаче вреди сериозно на кожата, което води до поява на бръчки твърде рано. Прекомерната употреба на кофеин ви придава уморен вид и ви кара да изглеждате изпити.

Заместете кафето със зелен или черен чай. Те са пълни с антиоксиданти, които предпазват от рак на кожата, възпрепятстват разграждането на колагена, а така се предпазвате от бръчките.

Никога не вдигате тежести

Включването на леки тежести за жени в тренировката прави кожата да изглежда по-млада. Тежестите, гирите имат положителен ефект върху стягането и повдигането на кожата. Също така са важни и лицевите упражнения. Лицето е изтъкано от мускули, които имат нужда от тренировка, за да изглежда кожата млада и стегната.

Свързани статии

Пропускате алкалните храни

Алкалната среда в организма предотвратява преждевременното стареене на кожата. Включвайте повече магданоз, бадеми, къдраво зеле, круши, лимони и ябълки. Ако киселинността на тялото ви е прекалено голяма, а диетата небалансирана, това незабавно ще рефлектира върху младия ви вид.

Не си взимате почивка

Някои хора работят неуморно и забравят за почивката си. Така годините минават, а измореният вид ви придава още някоя годинка отгоре.

За да се делят качествено клетките имат нужда от почивка. Регенерацията на клетките и общият тонус на тялото и кожата са взаимносвързани. Тъмните кръгове около очите, подпухналостта и торбичките не са случаен белег!

Драстично намалявате мазнините

Не всички мазнини са вредни. Полезните мастни киселини и мононенаситените мазнини са крайно необходими на клетките, за да изграждат клетъчната си стена и да подпомогнат клетъчното делене.

Не се лишавайте от тези полезни мазнини, ако искате да изглеждате млади, защото изключването на мазнините води до сухота на кожата, косопад, чупливи нокти и още куп проблеми.

Коментирай