Семейство

Какво можем да научим за живота от екстровертите?

Защо са щастливи?

28.03.2015г. / 10 35ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората се делят основно на два вида темперамент – интроверти и екстроверти. Интровертите са вглъбени в себе си, по-усамотени са, спокойни и резервирани.

Докато екстровертите са хора, насочили енергията си навън. Те са дейни, експресивни, спонтанни, избухливи и с прибързани реакции. Характеризират се с активност, нужда от популярност и общуване с други хора. Екстровертите често са инициативни и с повишен ентусиазъм.

Какво можем да научим от екстровертите?

Екстровертите обикновено са страхотни оратори

Те могат да разказват истории, да омайват с интересни преживявания, разказани по още по-интересен начин, да въвличат останалите в своите приключения.

Именно заради това свое качество екстровертите са добри комуникатори. Те са подходящи за професии, свързани с общуване с клиенти, наставляване на персонал, обучение или ръководене.

Те са предприемчиви

Най-общо казано, екстровертите са авантюристични и обикновено се възползват от нови ситуации и възможности без да се замислят особено.

Тяхната отвореност към другите е забележителна. Те са психически гъвкави и могат да мислят едновременно за постигане на успехите си и впускане в приключения.

Екстровертите не изпитват угризения от поемане на рискове

Това е част от тяхната природа. Мозъците на екстровертите реагират бързо при рискови ситуации. Те нямат никакви скрупули към поемането на рискове. Готови са да се потопят в импулса и да следват интуицията си.

Обикновено те нямат точен план за действие, а се пускат по течението с цялата си енергия. Който рискува, печели, нали така!

Свързани статии

Социалната комуникативност на екстровертите им носи професионална изгода

Много често екстровертите процъфтяват професионално. До голяма степен това се дължи на тяхната комуникативност и експресивност, смятат психолози.

Социалното взаимодействие при тях е много засилено и неминуемо те извличат позитиви от това.

Екстровертите са готови да се впуснат във всякакви предизвикателства – конференции, семинари, обмени. Така те разширяват не само контактите си, но и способностите си.

Винаги се оглеждат за възможности

Екстровертите никога не се оставят на монотонното течение. Ако не са удовлетворени, те винаги се оглеждат за нещо ново и по-добро. Те постоянно търсят следващата възможност за надграждане, реализиране или просто за щастлив живот.

Екстровертите излъчват приветлива и отзивчива енергия, която в много случаи им помага, защото се връща обратно към тях.

Екстровертите са щастливи

Изследванията показват, че повечето хора с такъв темперамент са щастливи. Усещането за щастие при тях се засилва от положителните емоции, с които екстровертите зареждат ежедневието си.

Социалните им контакти допринасят за ведростта им, както и за позитивната им нагласа.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
:) ( преди 9 години )
Вярно е до последната дума!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар