Семейство

5 знака, че не отделяте достатъчно време на съпруга си

Как да се поправите?

17.05.2015г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато една неангажираща връзка прерасне в истински пълноценни взаимоотношения, това е най-хубавото нещо, което може да се случи на двама влюбени. Ако създадете семейство пък, това е най-голямата радост, която може да сполети човек.

Топлотата на семейното огнище, децата, уютът – всичко е прекрасно, докато рутината на ежедневието не започне да ви отдалечава един от друг.

Майките обикновено са изцяло отдадени на децата, главите им са заети с въртенето на домакинството, а на всичкото отгоре и професионалните задължения вървят успоредно с всичко останало.

В един момент много семейни двойки се оказват в задънена улица. Съпругът ви може да се чувства влюбен във вас като в самото начало на приказката ви, но вие да не забелязвате на колко заден план всъщност сте го поставили.

Експертите разкриват най-общоважащите признаци на неглижиране на интимните отношения между съпрузите. Те дават също и рецептите, с които да поправите пукнатините.

1. За последен път правихте секс... миналия месец?

Един от признаците, че пренебрегвате интимната връзка със съпруга си е липсата на сексуално желание. Още по-лошо е ако изобщо не можете да се сетите кога последно сте правили секс, дори това да не е било чак толкова отдавна.

Фактът, че не можете да си спомните говори, че сексът не ви липсва, не сте броили дните без ласки. Съзнанието ви просто е заето от съвсем различни грижи – работата, децата, дома.

Как да се поправите?

Постарайте се да му напомняте по всякакъв начин, че той е секси за вас – така, както сте го правели, когато сте излизали като гаджета. Когато осъзнаете грешката, която правите с връзката си (защото липсата на интимност си е грешка спрямо половинката и отношенията), се постарайте да отделяте поне един ден в седмицата за нежност между чаршафите.

2. Ставате раздразнителни и отегчени, когато той поиска да сподели как е минал денят му.

Жените често се дразнят от нещата, които вълнуват мъжете. Нормално е, интересите ни са различни в много отношения. Като добра съпруга знаете ли кога е финалът на футболното първенство? Или пък кога за последно сте изслушвали съпруга си с интерес, когато ви разказва въодушевено за хобитата си?

Повечето жени не обичат да слушат за спорт, риболов, надпиване с бира или други мъжки теми. Това обаче увеличава дистанцията между партньорите с времето.

Същото се отнася и за мъжете, които не обичат да слушат за съвети за красота, шопинг, рецепти и пазаруване. Експертите са единодушни – уважавайте интересите на половинката си, ако искате връзката или бракът ви да просъществуват!

3. Не пропускате дните за ваксина на децата, но забравяте рождения ден на мъжа си.

Дори съпругът ви да е най-добрият и всеотдаен баща на света, вярвате или не, той може да започне да ревнува от децата в даден момент.

Майките инстинктивно отдават вниманието си на своите отрочета. Те стават център на света. Бащите остават някъде там в хола, прегърнали бутилката с бира и гледащи сами телевизия.

Как да се поправите?

Изненадващо е, че отговорът тук е не задължително рязко да започнете да обръщате внимание на съпруга си, според специалистите. Вместо това насрочете в главата си специално отредено време само за вас двамата.

Отделяйте време само за вас двамата. Няма значение кога ще го направите – когато децата спят, на училище са или сте ги изпратили при бабите и дядовците. Важното е да имате поне един час насаме, в който да си обърнете нужното внимание. И не е задължително тук да става дума за секс. Важна е близостта.

4. Той не ви пита за неща, които иска.

Изследванията са доказали нещо за мъжете, което вероятно ще искате да знаете: когато те са стресирани – особено във взаимоотношенията, те се оттеглят. Вместо да проявят желание да обсъждат проблемите с жените си, мъжете се дистанцират и свиват в черупката си. Така се трупа разрушителна сила, която в даден момент може да избухне.

Как да се поправите?

Извинете се. Постарайте се да покажете на съпруга си, че желанията му имат значение за вас. Нека спре да се чувства като безгласна буква всеки път, когато иска да изрази себе си. Ако той се чувства неразбран, опитайте се да го разберете.

Смисълът се крие в изслушването, във вземането на решения заедно, в уважаването на исканията на другия.

Свързани статии

5. Вашият някогашен секси съпруг е заприличал на чичко.

Наддаването на тегло, пускането на коремче и брадясването са характерни белези на женените мъже, смятат мнозина.

Изследванията показват, че мъжете всъщност наддават тегло след развод. Ако започнат да качват килограми и спрат да обръщат внимание на външния си вид по време на брака, това би означавало, че се чувстват нехаресвани, непривлекателни за съпругите си.

Теглото може да бъде белег за много и различни неща, но в тези случаи говори за застой във връзката, за скука и непълноценност.

Как да се поправите?

Изследванията показват, че общите упражнения могат да помогнат на двойката да остане заедно, независимо дали сте фитнес маниаци или начинаещи.

Трябва да мине известно време, в което да се напаснете като нова тренираща двойка. Поставете си и адекватни срокове за постигане на ефект. Това ще ви е полезно и за възобновяване на връзката ви у дома.

Коментирай