Семейство

Предметите от бита помагат в тренировките! Как?

Как да превърнем домашната обстановка във фитнес зала?

05.06.2015г. / 15 46ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Искате да поддържате добра форма, но не искате да харчите пари за фитнес? Скъпите фитнес уреди не са достъпно средство за спорт в домашни условия и не всички могат да си ги позволят. Пък и не всеки дом предлага достатъчно пространство и за тях.

Затова можете да използвате предмети от ежедневието си, които служат не по-малко ефективно! Кои са те?

Стълби

Ако живеете в къща вероятно имате стълби. За живеещите в жилищни кооперации стълбите също са задължителен елемент. Така че няма да имате проблем да ги използвате за упражнения.

Разходете се по стълбите нагоре-надолу в продължение на около 30 минути и ще изгорите средно около 175 калории. Ако имате излишна енергия за изразходване, опитайте да тичате по стълбите в продължение на 20 минути. Така ще изгорите допълнителни калории.

Тежка книга

Използването на тежка книга вместо тежест е интересен метод. За да направите коремните си преси по-интензивни, сложете върху корема си по-тежка книга. Това ще провокира допълнителното стягане на коремната стена.

Бутилки с вода


Бутилките с вода са класика в замяната на гиричките. Можете да ги напълните с пясък и да ги включите в тренировъчната ви рутина.

Свързани статии

Стол

Столът е идеален уред за развиване на трицепсите, точно по начина, по който бихте използвали пейката в салона. Освен това, можете да използвате стола за стягане на долната част на корема.

Седнете на стола, хванете се за седалката му с ръце опрени до тялото и започнете да повдигате краката към корема. Това упражнение стяга долната част на корема, която е най-проблемна и трудна за стягане.

Топка за баскетбол


Нямате медицинска топка? Баскетболната ще свърши също толкова добра работа. Поставете топката под двете си ръце, подпрете се върху нея и започнете да правите лицеви опори. Топката прави това упражнение с около 20% по-трудно, отколкото ако правите лицеви опори на пода.

Снимки: iStock

Коментирай