Семейство

Неща, които децата на разведени родители не биха ви казали

Те се страхуват от ангажимента

02.07.2015г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Децата на разведени родители преминават през непрекъснати борби, които по някакъв начин се отразяват в живота им на по-късен етап. Има неща, които те рядко биха ви споделили, но биха искали да ги знаете.

Те изграждат стени около себе си

Това важи не само за детството, но и за живота им като възрастни. Децата на разведени родители се нуждаят от сигурност. Те я търсят, защото това ги кара да се чувстват в безопасност. Стените имат и предпазващ ефект срещу хора в живота им, които биха могли да се опитат да ги наранят по някакъв начин в любовта.

Винаги ще предпочитат повече единия родител от другия

Колкото и да не им се иска да имат предпочитания към родителите си, в семейства които са преминали през развод, винаги единият родител отговаря по-често на нуждите на децата. Тази близост несъзнателно изгражда предпочитание към него.

Те се страхуват от ангажимента

Децата на разведени родители се страхуват да поемат ангажимент в любовните си връзки в един по-късен етап от живота им. Страхът е провокиран от това да не би да ги сполети същата съдба, като тази на родителите им. Страх от намирането на подходящ партньор също крие в себе си страха от поемането на отговорност.

Не обичат измамниците в любовта

Това чувство се появява, когато причината за развода на родителите е изневяра. Децата на разведени родители избират внимателно партньорите си. Те искат стойностни личности, които държат на любовната връзка и лоялността към партньора.

Прекалено мнителни са

Недоверието и мнителността са често срещани при децата, които са отгледани от един родител.

Свързани статии

Обичат добрата комуникация

Когато двама души слагат край на брака, много е важно да не спират комуникацията с децата си. Те ще имат куп въпроси, на които ще искат да получават и отговори. Това желание за добра комуникация се прехвърля и в живота им като възрастни. Те ще я търсят от хората край себе си, от партньорите в любовта.

Искат да бъдат обичани и приети

Децата на разведени родители знаят, че са обичани. Но любовта, която получават, бива приемана не като едно цяло. Ето защо, когато започнат да създават свои любовни връзки и да градят семейство, те ще се нуждаят от свръхобичта на своя партньор, която се очаква и да бъде компенсираща за усещанията им в по-ранните години.

Снимка: istock

Коментирай