Семейство

Как месецът на раждане влияе на настроението?

Дори настроението се влияе от момента, в който сте се родили

05.07.2015г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Месецът, в който сте родени придава много повече смисъл на характера ви, отколкото предполагате. Неслучайно датата и часът също са от значение. Зодията, с която сме се родили, определя до голяма степен чертите на характера ни.

Но месецът, в който сме се родили влияе и на настроението ни. Не става дума за постоянно настроение, тъй като това е променлива, която се влияе от моментното състояние.

Въпреки това, всеки човек носи свое характерно настроение, което е нещо като част от темперамента му. Някои хора по природа са по-мрачни, други са весели, трети са мудни, говорят бавно, движат се бавно.

Много проучвания са установили, че метеорологичното време влияе пряко върху настроението на хората.

Затова в по-топлите страни обикновено хората са по-темпераментни и еуфорични за разлика от тези на север.

Ще определим условно 4 типа настроения, повлияни от четирите сезона. И така:

За родените през лятото


Ако сте родени през лятото, вие сте по-податливи на така наречения циклотимичен темперамент. Той се характеризира с бързи и чести колебания между крайните настроения – тъга и радост.

Но въпреки това, обикновено при родените през лятото надделява по-веселата нагласа към живота. Състоянието на често весело настроение се нарича хипертимичен темперамент.

За родените през есента


За родените през есенните месеци е значително по-малко вероятно да изпитат депресивни състояния, отколкото родените през зимата. Есенните чада са уравновесени и обикновено са в по-скоро умерено повдигнато настроение.

За родените през зимата


 

Свързани статии

Ако сте родени през зимата обикновено това означава, че през повечето време сте раздразнителни. Родените през студените месеци са с много по-нисък риск от развитие на циклотимично настроение.

Присъщо за родените през зимата е сериозното поведение, освен в случаите, в които компанията е добра и настроението се повиши по естествен път.

За родените през пролетта


Хората, родени през пролетните месеци са винаги позитивни и положително настроени към света. Те имат по-голям шанс да изпаднат в хипертимично настроение.

Излагането на слънце, приемът на определени храни и напитки също може да влияе върху настроението. Мястото, където сте се родили, също е от значение.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота