Семейство

Из историята на едно приемно дете

Семейство за Криста

07.07.2015г. / 15 42ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че в живота, когато някой си отива, то е, за да дойде друг на негово място. И ако тази максима е вярна, тя описва живота на Криста. Тя е само на 11 години, а вече е изпитала чувството да бъдеш изоставен. Родителите й се карат, злоупотребяват с алкохола и това им пречи да се грижат за детето си пълноценно. Криста е разделена от своето семейство и попада в Кризисен център. Майка й обещава да избягат заедно от баща й, но това така и не се случва. Посещава я само баща й.

Докато момиченцето се надява да се върне при семейството си, лошият късмет продължава да я следва по петите. Скоро тя разбира, че баща й е болен. С подкрепата на социален работник от фондация „За Нашите Деца“, момиченцето отива да види баща си в болницата. Чува тежка диагноза и страшни прогнози. През мъглата от сълзи, които напират в очите й, тя „поглъща“ баща си с поглед. Вижда сълзи и в неговите очи. Така за зла участ Криста губи и майка си, и баща си.

С подкрепата на фондация „За Нашите Деца“ момиченцето е настанено при приемно семейство и вече три години живее с новите си родители. Социалните работници от фондацията ги посещават често и им дават морална и материална подкрепа. Криста се чувства добре и е благодарна на своите приемни родители за обичта, която й дават. Защото хората казват, че в живота, когато някой си отива, то е, за да дойде друг.

Така историята на Криста с тъжно начало придобива своя щастлив край. Хиляди други деца като нея обаче, все още живеят в социални институции. На тях фондация „За Нашите Деца“ помага всеки ден, но се нуждае от Вашата подкрепа.

Изпратете SMS с текст DMS DETSTVO на 17 777. Чрез един SMS всеки, избрал да помогне, допринася за успехите на децата, семействата и специалистите и става застъпник на правото на всяко дете на пълноценен живот.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ивайло ( преди 8 години )
милото детенце, да гледа света през сълзи, къде са тези родители, къде са родителите, които изоставят децата си, а после пращат смс за други деца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар